Ford Ranger Generator Symtom

Ranger representerar Ford Motor Company främsta erbjudande på den kompakta lastbilsmarknaden. Uppbackad av konsekventa toppbetyg, har Ranger förtjänat sin plats som en av Amerikas mest populära kompakta pickuper. Om du äger en av de miljontals åldrande Rangers på vägen i dag, är det oundvikligt att delar, inklusive generatorn, kommer att slitas ut. Att veta när man ska byta ut generatorn hjälper till att hålla din Ranger igång utan problem. Långsamma Elektronik

Elektriska tillbehör inom ett fordon är beroende av en stabil spänning för korrekt funktion. En svag generator kan inte klara av den ökade spänningen efterfrågan placeras på elsystemet med tillbehör, vilket tillbehör som kör långsamt eller inte alls, exempelvis klockor och radioapparater förlorar sina inställningar.
Dim strålkastare

Ett av de klassiska symptomen på en brist eller försvagad generatorn nedtoning av strålkastarna medan lastbilen körs. En stark generator kommer att upprätthålla jämn spänning hela bilens elsystem. Med ökningar och minskningar i varvtal, kommer en försvagad generatorns utspänning fluktuera, vilket strålkastare för att lysa, dim och flimmer.
Svagt batteri

Dessutom att upprätthålla en viss mängd spänning under drift av ett fordon, serverar en generator också att ersätta energi förlorad genom batteriet under strömslukande situationer, såsom start. Varje gång ett fordon startas, förlorar batteriet en del av laddningen, som ersätts med generatorn under normal drift. En försvagad generator kommer inte att kunna ladda upp batteriet på ett effektivt sätt, vilket resulterar i hård start och ett dött batteri.
Går ojämnt

Med dagens fordon förlitar sig på datorer för att hantera de flesta av motorns system, blir en kraftig elektrisk systemet ännu mer kritiskt för korrekt drift av motorn. Ojämn eller svag spänning hela elsystemet, på grund av en svag generator, kan resultera i svaga eller oregelbundna spänningar skickas till viktiga sensorer och reläer, vilket orsakar en motor att köra grovt, stall eller inte köra alls. <
br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140914.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.