Hur du ändrar 2000 Silverado kardanknutar

Känd för hållbarhet, en vacker, rent utseende och en vettig konstruktion och design, har Chevrolet Silverado fått ett rykte som en lätt funktionsdugliga fordon. Uppgiften att kardanknut ersättare är inte svårt för den genomsnittliga gör-det-självare. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Gul märkning krita
Box slut skiftnycklar
Plastpåse
Gummiband
Tabell skruvstäd Små tänger
skruvmejsel
liten hammare
Hylsnyckelsats
Lagerfett
Visa fler instruktioner
1

kilar Placera hjulet bakom bakhjulen och engagera parkeringsbromsen. Placera fordonet i neutral.Use golvet jack till jack upp ena sidan av fordonet, och placera en pallbock under en fast punkt, t.ex. en ram järnväg. Sänk fordonet på stödbenet, och upprepa för den andra sidan.
2

Markera drivaxeln oket och den ingående fläns på den bakre differentialen med den gula markeringen krita så att du kommer att kunna rada upp märken och återmontera drivaxeln i rätt läge later.Use nyckeln rutan änden för att ta bort skruvarna från de bakre kardanknut lock. Ta bort locken. Addera 3

Sänk den bakre delen av drivaxeln och skjut framför drivaxeln ur transmissionen. Vira en plastpåse runt slutet av sändningen och använda gummiband för att hålla den på plats och hålla transmissionsolja från att läcka ut på golvet.
4

Placera drivaxeln på en bänk försedd med ett skruvstäd och montera den i städet med oket lättillgänglig. Använd en liten tång för att ta bort låsringarna som håller de universella lock i oket genom att pressa deras ändar ihop och lyfta ut dem. Om fogen har inre låsringar, ta bort dem med hjälp av en skruvmejsel som mot sin öppna kanten och knacka ut dem med en hammare.
5

Hitta en socket något större än diametern på den universella ändlock , och en något mindre. Placera större uttaget mot änden av en gavel med den öppna änden av hylsan som vetter mot locket, och den mindre uttaget mot den motstående ändkåpan och placera i städet.
6

Dra åt skruvstäd att trycka på de universella lock ur oket så långt som möjligt, och dra sedan ut resten av vägen med en tång. Upprepa för den andra änden av drivaxeln.
7

Placera en bärande locket på sidan av oket, lägg den i skruvstäd och dra åt tvingen trycka in den i oket endast ¼ ; av en tum
8

Sätt det korsformiga organet i kardanknuten i den delvis installerade ändkåpan på oket, med hjälp av försiktigt för att undvika att rubba eventuella nållager.. Använd fett för att hålla lagren på locken vid behov.
9

Håll universella kroppen korset på plats för hand, placera den avinstallerade gavel i dess position och dra åt församlingen i skruvstäd tills ändkåpor sitter så långt som möjligt. Använda sockeln som är mindre än ändlocket
10

, placera den mot en ändkåpa. Sätt hela kardanknut enheten i skruvstäd och sakta dra till slutet locket sitter ordentligt, sedan installera låsringen efter den omvända för flytt. Vänd över oket och upprepa för den andra ändkåpan.
11

Upprepa ledplastik process för den andra änden av drivaxeln.
12

Skjut drivaxeln in i överföring, och rada upp de gula markeringarna på bakre oket med markeringarna på differentialen.
13

Installera locken och deras bultar på kardanknuten och dra åt ordentligt med boxen fast nyckel. Sänk fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140910.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.