Konvertera en lastbil Gas Pickup till Propan

ökande gaspriser har haft många fordonsägare överväger alternativa bränslen. Vårt beroende av utländsk olja har väckt en rörelse att överväga naturgas och flytande propan istället för petroleumbaserade bränslen. Ägare av lastbilsflottan är att göra övergången till flytande propan (LP) till bränsle deras lastbilar. Detta bränsle har använts i många stora CAB City taxibolag med stor framgång. Underhållskostnaderna på motorerna har minskat genom att bränslet renare förbränning. Omvandlingen kan fyllas i på en helg, och även om den initiala kostnaden är ganska brant, bör de slutliga besparingar i bränslekostnader och fordonsunderhåll göra bytet värt. Saker du behöver
LP bränsletank
Converter Review Spud-in jet
2 Slangar
dropplådan
Slangklämmor
rakblad Beslag kniv Mössor och hårdvara
Wrench
Skruvmejsel
Tänger
Borrmotor
Borr
ren handduk
Förgasare renare
Tap
Teflon tejp eller rör gängtätning
plastbanden zip
On /off ventil
Rörkärare
Wire
Tryckströmbrytare
Wire strippor
Terminal slutar
Pressverktyg
Avbitare
Visa mer Instruktioner
1

Installera LP tanken. Placera tanken på flaket. Borra genom tankens fästen och i flaket. Placera bultarna i hålen och dra åt dem med en skiftnyckel. Borra ett annat hål genom golvet av flaket för att köra bränsleledningen igenom. Montera en slang till "ånga ut" nippel av LP-tanken och fäst den med en slangklämma. Dra åt klämman med en skruvmejsel. Kör denna slang till motorrummet genom hålet du borrade i flaket. Fäst slangen längs ramen arbete med plast zip band.
2

Installera LP omvandlaren. Hitta Värmeslangarna kommer ur din lastbilens motor och i sin brandvägg. Placera en fångst kan under slangarna. Kapa slangen som går från vattenpumpen till värmaren med ett rakblad kniv. Placera varje skär slangen slutar på omvandlarens beslag. Placera en slangklämma på varje anslutning. Dra åt dem båda med en skruvmejsel. Placera slangen från tankens "ånga ut" nippel på omvandlarens "ånga i" nippel och fäst den med en slangklämma.
3

bort förgasaren. Ta bort luftrenaren. Vrida vingmuttern på toppen av huset moturs med handen. Ställ in renare åt sidan. Ta gasreglaget kopplingen genom att dra bort det från förgasaren med händerna. Med hjälp av en skiftnyckel, ta bort de fyra bultar från basen och lyft av motorn. Placera den på en bänk.
4

Installera spud-in jet. Placera en borrkrona in i borrmotor och borra ett hål i halsen (den sida av förgasaren där luften går in) på förgasaren. Sätt en kran och trä hålet du just borrat. Placera Teflon tejp på jet gängor och skruva in den gängade hålet. Dra åt strålen med en skiftnyckel tills den avfasade änden av strålen pekar ner i förgasaren strupe. Spraya halsen med förgasare renare för att ta bort eventuella metallspån. Byt förgasaren.
5

Anslut bränsleslangen. Anslut ena änden av en gummislang till "ånga ut" nippel av omvandlaren och den andra änden till den nyinstallerade jet du på förgasaren. Fäst båda ändarna med slangklämmor och dra åt.
6

Montera på /av ventil. Leta upp raden metall bränslet från lastbilens bränslepumpen till förgasaren. Skär linjen i mitten med en röravskärare. Placera på /av-ventilen mellan sektioner av bränsleledning och säkra med slangklämmor.
7

Wire systemet. Kör tråd från omvandlarens elektriska anslutningen via en genomföring i lastbilens brand vägg och in i förarhytten. Använda kabelskalare, skala änden av tråden och crimp en slutände på viran med en klämtång.
8

Montera strömbrytaren. Montera omkopplaren på instrumentbrädan genom att borra och montera skruvarna. Fäst kabeln från omvandlaren till terminalen på brytaren. Kör kabeln från switchen till säkringsboxen. Fäst denna tråd genom strippning och installera terminaländar på det. Anslut den till växeln och till säkringsdosan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140907.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.