Hur man berättar skillnaden mellan en Ford 360 & Ford 390

Ford FE-serien motorer tillverkas och monteras i Ford bilar och lastbilar med början på 1950-talet och går fram till 1976. Det fanns många modeller av FE motorer, wuth de siffror som motsvarar ungefär den förskjutning i cubic inches. Även om det finns flera skillnader mellan Ford 360 och Ford 390 motorer, kan det ofta vara svårt att avgöra vilken som är vilken utan att ta isär hela motorn. Instruktioner
1

Kontrollera vilken typ av fordon motorn togs ur. Om motorn kom ut ur en lastbil eller pickup, är det mycket troligt en 360 motor, som 360s hade ett högre vridmoment och kraftigare inre delar, vilket gör dem idealiska för lastbilar. Om det ursprungliga fordonet var en bil eller andra mindre, lättare fordon, då motorn är mycket sannolikt är en 390. 390 motorer hade mindre vridmoment, men högre hästkrafter, vilket leder till bättre prestanda i bilar. Den 390 blev standard motor för många Ford-bilar, samt några lastbilar.
2

Ta bort eventuellt ventilkåpan från din motor. Titta på huvudet, och skriver ner numret koden stämplat på den. Titta på motorblocket för en liknande kod och skriva ner det också. Leta upp numret paret i ett utbyte bok. Detta kommer att berätta allt om den information som behövs.
3

Ta isär motorn om du har någon mekanisk eller teknisk erfarenhet, och leta efter tecken som skulle berätta de två motorerna isär. Borrningen storleken är densamma mellan en 360 och en 390, men slaglängden i en 390 är större genom att en liten mängd, omkring 0,29 inches (7,24 mm). Också i lastbilar, hade 360 ​​vanligtvis en Holley 4 fat förgasare, medan 360 kom utrustade med en Ford 2 fat förgasare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140904.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.