Hur man läser VIN tavla på en 2000 Silverado

Chevrolet Silverado lastbil har ett 17 tecken chassinumret (VIN) som förklarar detaljerna i lastbilen. Varje nummer är en del av en enhetlig kod som används katalogen fordon. Du kan lära dig ålder, produktionsår, motortyp och kroppen stil precis från att läsa VIN-koden. Hitta VIN på din lastbil och sedan bryta ner varje avsnitt av koden. Du kan göra detta manuellt om du vet vad varje tecken representerar. Instruktioner
1

Hitta VIN på din lastbil. Det är oftast placerad på dörrkarmen hos den främre passagerarsidan. Öppna dörren och leta efter en 17 teckenkod som innehåller siffror och bokstäver. Om du inte ser det här, kolla fönstret klistermärke och motorblocket. Det kan också skrivas ned i bruksanvisningen som medföljde Silverado.
2

Bryt ner tecknen ett till tre, även känd som World Tillverkare Identifier. Karaktär 1 är landets ursprung, är 2 Tillverkaren ("G" för General Motors), och 3 är Make (alltid "1" för Chevrolet).
3

Läs tecken 4 för att fastställa brutto rating fordonets vikt.
4

Bryt ner karaktärer 5 till 7 för att förstå kroppens detaljer. Karaktär 5 är det serienummer är 6 lastbilen linjen och förarhytt, och 7 är chassit typ.
5

Använd karaktär 8 för att få motortypen. Konsultera GM VIN kort för en lista av motorns detaljer förknippade med varje tecken typ.
6

Ignorera tecken 9 eftersom det ger inga detaljer om Silverado. Det används som en kontrollsiffra för att se till att VIN är legit. Kontrollera att tecknet 10 är "Y", eftersom detta är det år den Silverado byggdes
7

. Alla 2000 Silverado s borde ha ett "Y", och om den inte gör det, då är det inte byggdes år 2000.
8

Kontrollera tecken 11 för att lära sig den fabrik där Silverado byggdes. (Till exempel, "B" är för Baltimore.)
9

separata tecken 12 till 17. Detta är din Silverado unika serienummer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140896.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.