Vad är HEMI driver?

HEMI effekt är ett resultat av den energi som produceras av HEMI motor, som använder halvsfäriska brännkammare för att maximera energieffektiviteten genom att öka luftflödet in och ut ur cylindrarna. Ursprungligen massproduceras av Chrysler Corporation för bilar år 1951, är HEMI en V-8 motor, vilket innebär att motorn har åtta förbränningscylindrarna. Historia

De första hemisfäriska motorerna upprättades runt början av andra världskriget och var avsedd för användning i stridsvagnar och flygplan. Först senare skulle de kunna utvecklas för användning i bilar.
Funktioner

ventilerna i förbränningscylindrarna är snedställda, eller placeras på ett sådant sätt att maximera luftflödet . Det sättet att maximera effektiviteten i dessa ventiler är att sätta dem i en halv-sfären (eller halvsfärisk) design. Alla Hemi motorer är byggda på detta sätt, vilket möjliggör maximal hästkrafter. Sedan Chrysler först utformade HEMI-motorer för bilar 1951
Variety

, flera andra bil företagen utvecklat motorer som används den halvrunda utformningen. Dodge och DeSoto, båda ägs av Chrysler, använde olika utformningar av halvrunda motorer på en gång eller annan. Under 2002 Chrysler lanserat en helt ny version av HEMI, en 5,7-liters V-8 motor som är starkare än sina föregångare.
Betydelse

När den första halvrunda motorer kom ut på marknaden år 1951, möttes de med vild entusiasm. De stora biltillverkarna var engagerade i "hästkrafter krig", alla av dem försöker bygga den mest kraftfulla motor. Den HEMI motorn hade 180 hästkrafter, vilket var betydligt högre än något annat på den tiden.
Fun Fact

HEMI motor omfamnades tidigt av bilspel världen . År 1965 en amerikan som hette Bob Summers satte världsrekord mark hastighet på 409 mph i en bil som används 4 halvrunda motorer. Skivan står stilla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140891.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.