Hur man byter en Ford Truck Tändningslås

Det finns två delar till Ford tändningslåset, den mekaniska och elektriska. Själva omkopplaren är den elektriska delen; det mekaniska är låscylindern där nyckeln sätts i och vrids. En metallstav förbinder låscylindern till tändningslåset, som ligger under rattstången. Saker du behöver
Torx enhet uttag
5/16-tums socket
Ratchet skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batteriets minuspol.
2

bort instrumentpanelen under rattstången. På vissa F-seriens lastbilar, kan det vara nödvändigt att ta bort några små skruvar under den nedre kanten av denna panel med en liten hylsa eller Torx drivrutin. På andra modeller täcker denna panel säkringsdosan och helt enkelt drar av för hand.
3

Identifiera tändningslåset. Det är den vit eller off-white box på bottensidan av kolonnen stolpen och är säkrad med Torx-skruvar. Vrid dessa skruvar i moturs riktning för att ta bort brytaren.
4

Lossa det stora kontakten ansluts till tändningslåset genom att vrida skruven i mitten av pluggen i moturs riktning och sedan dra kontakten rakt ut ur växeln.
5

Montera pluggen i den nya växeln och dra åt skruven ordentligt.
6

Placera stiftet på baksidan av omkopplaren i hålet på undersidan av kolonnen stolpen och vevstaken. Skjut omkopplaren, om det behövs, för att få de Torx-skruvar tillbaka i sina hål. Dra åt dessa skruvar ordentligt med en Torx chaufför och spärrnyckel.
7

Installera instrumentpanelen, vända borttagningen och ersätta skruven med lämpligt verktyg eller, för en pull-off panel, placera den i hållarna och skjuta den på plats.
8

Anslut batteriets negativa terminal för att slutföra övergången ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140888.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.