Vilka är orsakerna till släp Sway?

Det finns flera orsaker till släp gungning. Det är viktigt att kontrollera att dragkroken och dragfordonet är i stånd att på ett säkert sätt bogsering vikten av den fullastade släp och dragkrok. Om du är osäker, kolla bilens dragkapacitet i instruktionsboken. Vikten rating av skumt bör stämplas på hitch själv. Installera ett anti-sway system är ett mycket bra sätt att eliminera gungning medan körning med släpvagn. Hitch Vikt

Hitch vikt är mycket viktigt för att bibehålla kontrollen över din släpvagn. Om skumt vikt överskrider den vikt kapacitet skumt, eller om det är för mycket belastning på dragkroken, kommer detta att resultera i svajande som släpvagnen bogseras.
Hitch anslutning

Det är viktigt att korrekt fästa släpet till dragfordonet. Trailer sway kommer att inträffa om anslutningen mellan släpet och fordonet inte utföras korrekt. Kontrollera anslutningen före körning med släpvagnen i släptåg.
Vikt Distribution

Felaktig viktfördelning i trailern kommer att orsaka släp gungning. Trailers bör lastas så att vikten fördelas jämnt över hela trailern. Den vanligaste orsaken till viktfördelningen svajar i en trailer är när bakkanten på släpvagnen är för ljus. Att ha för mycket vikt på vardera sidan av släpvagnen kommer också att resultera i gungning medan bogsering.
Bogsera fordon

bogsera fordon bör kunna hantera vikten på trailer och skumt. Om släpet och dragkrok överstiger dragkapacitet på dragfordonet, kommer fordonet inte att kunna korrekt styra och kontrollera släpet. Trailer bogsering gungning kommer att resultera i alltför stor rörelse av dragfordonet passerar till släpet.
Anti-Sway System

En felaktigt installerad eller slitna anti-sway systemet orsaka släp gungning. Anti-vingla system kräver anpassning för att behålla sin kontroll av trailern. Kontrollera anti-sway systemet regelbundet för att se till att systemet fungerar korrekt.
Släpvagn däck

Trailer Däck Felaktigt pumpade däck gör att trailern att gunga medan bogsering . Använd en lufttrycksmätare att kontrollera däcktrycket. En annan fråga med däck är slitbanan. Trailer däck som har slitna trappsteg leder trailer gungning. Kontrollera däcken regelbundet för att säkerställa att de inte behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140882.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.