Hur man tar bort en överföring i en lastbil

Ta din sändning är sällan nödvändigt för underhåll, men du kan hitta dig själv att behöva extrahera den för att ersätta det. Att ta ut en transmission kan vara skrämmande och rekommenderas inte för någon utan mekanisk erfarenhet. Ett betydande problem är den styrka som krävs för att ta bort den. Uppgiften är inte omöjligt, men, och i några få steg, kan du få det ur ramen av din lastbil. Använd alltid skyddsglasögon när du arbetar på transmissionen och lägg stoppklossar bakom hjulen. Kontrollera regelbundet att säkerställa att anslutningarna är alla stabila. Saker du behöver
Skyddsglasögon
stoppklossar
Ordet jack
Jack står
butik trasa
Hylsnyckelsats
36-tums uttag förlängning
Show Fler Instruktioner
1

Jack upp din lastbil front. Höjden bör vara tillräckligt för att dra transmissionen ur från under den främre änden av fordonet. När det är på rätt höjd och stabil, upp jack bakändan.
2

Lossa transmissionsledningar svalare. Täta anslutningspunkten i linje med tyg så att ingenting hamnar i linje.
3

bort överföringen kabelnät och växelvajern.
4

Användning uttaget inställd för att skruva av drivaxeln från differentialen. Drivaxeln är fäst till motorn med två U-bultar, som kan skruvas loss med en skiftnyckel. Koppla hastighetsmätaren kabeln och manöverlänkage.
5

Placera domkraften under överföringen pannan. En butik trasa skall sättas in mellan pannan och domkraften huvudet för att skydda pannan. Pannan är en silver, fyrkantig objekt som finns mot den främre av transmissionen.
6

unbolt överföringen mount. Använd uttaget inställd på även skruva isär höljet överföring bell. Överföringen kan också säkras genom en tvärbalk, som bör kopplas också.
7

Dra överföring ut ur huset med en kofot vid behov. Använd domkraften för att sänka den sakta till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140874.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.