Hur man byter en 3500 Chevy Truck Belt

Byta rem på en 3500 Chevy truck kräver en annan routing process för olika modell-åren. Den 3500 Chevy truck är utrustad med följande motorer: 4,3 liter, 4,8 liter, 5,0 liter, 5,3 liter, 5,7 liter, 6,0 liter, 6,2 liter, 6,6 liter, 7,4 liter och 8,1 liter. Varje motor har en annan process bältesdragningen. Det viktiga är att veta vilket håll bandet dirigeras och där remspännaren är belägen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
1/2-tums enhet slagjärn
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och lokalisera remdragningen diagrammet på toppen av fläktkåpa. Om det inte finns någon bältesdragningen diagram, ta en penna och anteckningsblock och dra ut den exakta riktningen i vilken bandet leds över remskivorna.
2

Leta remspännaren. Remspännaren på 4,3, 5,0 och 5,7 liter är placerad direkt under generatorn. Remspännaren på 4,8, 5,3, 6,0 och 6,2 liter är på översta framsidan av motorn direkt till vänster av spännhjulet. Remspännaren på 6,5 liter ligger på den främre mittdelen av motorn, och remspännaren på 6,6 liters motorn är placerad på långt vänstra sidan av motorn ungefär halvvägs upp. Den remspännaren på 7,4 liter ligger direkt nedanför generatorn, och bältessträckaren på 8,1 liter är direkt till höger om mitten vattenpump remskiva. Spärren
3

Place med en väl-sized uttaget på bulthuvudet i centrum av remspännaren. För att lindra spänningen på remspännaren på alla motorstorlekar utom 8,1 liter, vrid remspännaren medurs. För att lindra spänningen på remmen på 8,1 liter, vrid remspännaren moturs.
4

Skjut remmen från remspännaren skjut sedan remmen från de återstående skivorna. Dra ut bältet i motorrummet och ställ den åt sidan.
5

Placera den nya remmen inuti motorrummet. Placera remmen på undersidan vevaxelremskivan först, följ sedan remdragningen diagrammet för dirigering bältet över de återstående skivorna. Lämna remspännaren till sist. Detta kommer att göra det lättare för dig att sätta bältet på remspännaren med ena handen medan du håller spännaren med den andra.
6

Använd pull bar och uttag för att lindra spänningen bort av bältet spännaren. Dra remmen på remspännaren exakt som visas av bältesdragningen diagrammet. Släpp sedan remspännaren så att bältet spännaren kommer att sätta rätt mängd spänning på bandet.
7

Inspektera bältet för att kontrollera att bältet exakt leds som i diagrammet och att bältet sitter ordentligt på remskivorna.
8

Dra runt motorn och inspektera bältet som motorn är igång. Se till att bältet körs jämnt till remspännaren. Se också till att bandet förblir sittande i remskivorna när motorn är igång. Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140859.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.