Hur man registrerar sig för en US DOT Number

Under federala och delstatliga lagar, måste den som driver en lastbil, buss eller annat överdimensionerade fordon för kommersiella ändamål registrera Federal Motor Carrier Safety Administration (FMCSA) och få ett USDOT antal, såvida de är befriade från att göra det. Detta innefattar kommersiella operatörer och företag som (a) transporterar passagerare och jordbruksprodukter, (b) drag godstransporter, samt (c) hantering av farligt material, antingen över statsgränserna eller inom en stat. Ett USDOT numret är en unik identifierare som tillåter myndigheterna att övervaka prestanda och drivande historia kommersiella operatörer och transportörer för att säkerställa att de följer alla trafikregler och anställa säker körning åtgärder. USDOT nummer tilldelas av FMCSA utan kostnad. Saker du behöver
MCS-150 Motor Report Carrier Identification (Ansökan om USDOT Number) katalog eller
MCS-150B Kombinerad Motor Carrier Identification Report & Farliga material tillåter Ansökningsblankett
Visa mer Instruktioner
Hur man registrerar ett USDOT Number
1

reda förutsättningarna för att få ett USDOT nummer utfärdat och som bildar du måste fylla ut. Gör detta genom att antingen gå till FMCSA hemsida, genom att ringa FMCSA informationen linje vid 800-832-5660, eller genom att kontakta någon av de FMCSA fältkontor för instruktioner (se Resurser). Du kan också kontakta den lokala Department of Transportation eller FMCSA kontor inom ditt tillstånd för registeruppgifter. Glöm inte att fråga om du behöver betala några andra avgifter.
2

Förvärva formulären antingen genom att ladda ner dem från FMCSA hemsida eller genom att begära att de ska skickas till dig. Nedladdning av blanketter kräver inte ett personligt identifieringsnummer (PIN), AKTNUMMER eller logga in.
3

Slutför alla blanketter /pappersarbete, inklusive MCS-150 eller MCS-150B formen, och lämna till FMCSA för bearbetning. Även om du kan fylla i blanketterna i att skriva och posta dem i, kan den här processen ta sex veckor eller längre. Den FMCSA uppmuntrar online-registrering, men du måste först skaffa ett AKTNUMMER och PIN-koden innan du kan registrera på nätet (se referenser). För att komma igång, kommer du bli frågad en rad frågor om ditt företag och kommersiella fordon (s). Systemet kommer sedan använda denna information för att avgöra exakt vilka bildar du behöver för att slutföra. Ett kreditkort krävs för kontrolländamål endast vid användning av online-tjänster. Möt alla statliga och lokala krav
4

. Kontakta eller besök ditt tillstånd Dept of Transportation eller FMCSA kontor och registrera din nyttofordon (er) och /eller verksamhet i enlighet med internationell registrering Plan (IRP) och Internationella bränsleskatt avtalet (IFTA).
5

Vänta skriftlig anmälan om din status från FCMSA. När du först ansöka om ett USDOT nummer, kommer du att klassas som en "ny deltagare" och automatiskt inskrivna i den nya konkurrenten Safety Assurance Program för en period av 18 månader. Bekanta dig med FMCSA regler och föreskrifter för farligt material (i förekommande fall), samt statliga och lokala föreskrifter.
6

Skaffa din permanenta USDOT registrering. Du kommer att meddelas skriftligen när din status som en "ny aktör" har uppgraderats till att en permanent USDOT registrant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140850.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.