Hur man byter bladfjädern på en 1998 Ford Ranger

Den bakre upphängningen av en 1999 Ford Ranger pickup består av två multi-blad fjäderpaketen som stöder bakaxeln på lastbilen. Om en fjäder bryter i förpackningen, kan du ändra förpackningen för att rätta till problemet. Om du inte fixa en trasig fjäder, kanske resten av fjädrarna sönder med tiden, vilket orsakar en mycket farlig situation. Brutna fjädrar påverkar hantering, lastkapacitet och fjädringsgeometri. Hängande eller slitna fjädrarna kommer att påverka köregenskaperna på lastbilen och bör ändras också. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Breaker bar
Hammer (tillval) katalog Punch (tillval) katalog Hylsnyckelsats
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjulen med en rörtång, men ta inte bort dem. Höj bakdelen av trucken med en domkraft och stödja den under rambalkar med en uppsättning av domkraften. De pallbockar ska vara tillbaka så långt som möjligt på ramen så att de inte stör fjädrarna.
2

Ta bort muttrarna från hjulet dubbar sedan bort hjulet från trucken. Placera en domkraft under mitten av bakaxeln. Leta reda på U-bultarna som håller fast axelrör till källorna och ta bort muttrarna från U-bultarna. Ta bort U-bultarna med en spärr och uttag sänk bakaxeln bort från axeln bostäder.
3

Flytta till den bakre delen av våren och lokalisera monteringsbulten som håller fjädern i den bakre fjäderbock. Ta bort muttern från bulten med en socket och breaker bar, ta sedan bort kolven från våren och hängare. Du kanske måste köra bulten ut med en hammare och punsch om de är de ursprungliga bultarna.
4

Sänk den bakre delen av fjädern ur hangaren och låt den vila på marken. Skjut fram av fjädern och ta bort muttern från bulten med en hylsa och breaker bar. Avlägsna skruven från våren och hängare, ta sedan bort fjädern från trucken.
5

Montera främre ögat av det nya fjäderpaketet i hangaren närmast framför lastbilen och för in montering bult genom hängaren och våren. Montera muttern och låt den ligga löst.
6

Lyft den bakre delen av fjädern i hangaren på baksidan av lastbilen och in monteringsbulten i hangaren. Montera låsmuttern moment då båda Monteringsbult nötter till 85 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Lyft axeln upp under våren, rikta in tappen på fjäderpaketet med hålet i bladfjäder pad på toppen av axelhuset. Montera nya U-bultar runt axeln och placera den övre plattan på U-bulten dubbar. Placera en låsbricka och mutter på varje ben av U-bultarna.
8

Dra åt muttrarna på U-bultarna till 76 foot-pounds med en momentnyckel och djup sockel. Arbete i ett korsvis så att de dras åt jämnt. Montera hjulet på hjulbultar och tråd muttrarna för hand tills de ligger tätt.
9

Lyft den bakre delen av lastbilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken med domkraften dra sedan åt muttrarna med en rörtång. Avlägsna domkraften från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140848.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.