Hur man testar en Ford F-350 Generator

generatorn på Ford F-350 håller batteriet laddat och motorn igång. När generatorn börjar att gå dåligt, kommer batteriet att bli svagare och svagare tills den inte längre kan dra runt motorn. Tecken på en svag generator är dim strålkastare och långsam start av motorn. Generatorn reglerar hela elsystemet av trucken. Testa generatorn på din Ford F-350 är en mycket enkel process, och du kan göra det själv på bara några minuter. Saker du behöver
Skiftnyckel
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Dra runt motorn och öka varvtalet till 2000. Detta kommer att sätta generatorn tillbaka till en full laddning. Rev motorn vid 2000 rpm under cirka 20 sekunder. Låt sedan motorn komma tillbaka till en inaktiv.
2

Pop huven och, när motorn är igång, ta bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Den negativa batterikabeln kommer att ha en (-) symbolen stämplat på den negativa sidan av batteriet. Om motorn fortfarande är igång efter att du har tagit bort den negativa batterikabeln, då generatorns utgång är bra. Placera den negativa batterikabeln tillbaka till batteripolen.
3

Vänd strålkastarna på från insidan av lastbilen. Placera positiva sonden på voltmetern på den positiva batteripolen. Då satte den negativa sonden på voltmetern på negativa batteripolen.
4

Kontrollera voltmeter när motorn går på tomgång och lamporna är på. En bra generator bör ha en volt läsning mellan 13 och 14,5 volt. Om spänningen läsning är under 13, då generatorn är svag och börjar gå dåligt. Om spänningen behandlingen är över 14,5, då spänningsregulatorn inne i generatorn överladdning av batteriet, och det börjar gå dåligt.
5

Ta voltmetern sönder från batteriet och stäng huven . Släcker belysningen sedan stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140845.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.