Typer av Semi Trucks

Semi-lastbilar består av en kraftenhet, eller traktor och en släpvagn. Dessa lastbilar är också kända som 18-wheelers för antal däck på den kombinerade enheten. För ett specifikt lastbilstransporter ändamål, kommer den typ av traktor och vagn matchas för kostnadseffektiv transport av lasten. Semi-lastbilar faller in i flera breda kategorier. Over-the-Road Long Haul

Over-the-road semi-lastbilar haul varor från stad till stad i hela landet. Traktorn kommer att vara en aerodynamisk enhet med en sovhytt. De trailers för over-the-road lastbilar kommer att vara aluminum torra minibussar till förpackade varor, kylvagnar för färska eller frysta livsmedel, tankfartyg för bränsle, vatten, kemikalier och mjölk och flak trailers för skrymmande eller byggprodukter. Over-the-road lastbilar har en maxvikt på 80.000 pounds och de är utformade för att maximera lastkapaciteten och bränsleeffektivitet.
Lokal Haul

Lokala drag semi- lastbilar arbetar en mindre lokal marknad, flyttar ett brett utbud av produkter. Traktorerna har inte sovhytter och har axelavstånd och axlar som inrättats för manövrerbarhet. Vissa kommer att använda samma typer av vagnar som långväga lastbilar, men slut-dump och bottom-dump släpvagnar och flak med kranar är vanliga lokal användning trailers. Statliga lagar varierar om lastvikter och applikationer, så lokala haul lastbilar byggs specifikt för den lokala marknaden. En lokal haul botten dumper i Kalifornien är helt annorlunda än den truck som används för samma ändamål i Nevada.
Heavy Haul

Tunga drag semi lastbilar sätts upp för att flytta extremt tunga bitar av anläggningsmaskiner eller tillverkade utrustningen. Dessa lastbilar kommer att avsevärt överstiga 80.000 pund gränsen för regelbundna lastbil. Tunga haul traktorer har de mest kraftfulla dieselmotorer tillgängliga och 18-växlade. Dessutom kommer axliga kapaciteten vara högre, 20.000 pund framaxlar och 46.000 pund tandemcyklar bak jämfört till 12.000 pounds och £ 34.000 för långtradare. Tunga laster semi lastbilar använder också speciella vagnar än kan delas på mitten för lastning av tung utrustning och har låga däck för att bära höga delar av utrustning. Låga pojke trailers har också många fler däck än åtta på regelbundna motorvägen trailers. Både dragbil och släp i en tung drag semi-truck är mycket dyrare än de som används för långa eller lokal haul lastbilstransporter.
Specialty lastbilar

traktorer och släp av långa distanser, kan lokala drag och även tunga distanser användas för andra ändamål om behov uppstår. Vissa semi-trucks, dock kan endast användas för ett enda syfte. Ett vanligt exempel är bilen dumprar. En bil dumpern har traktorhytten modifierad för att arbeta med en specifik bil släpvagn. En annan specialitet lastbil halar betong pulver från fabrik till färdig mix anläggning. Traktorn har ett speciellt pumpsystem som flyttar betong pulver i och ut ur släpvagnen effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140843.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.