Hur få fler miles per gallon Av en lastbil

Att försöka få fler miles per gallon ur din lastbil bränsle kommer att minska luft pllution och främja en renare miljö. Den stora incitament är naturligtvis det faktum att du kan spara pengar genom att öva goda körvanor och hålla din lastbil kör det toppskick. Instruktioner
1

Har bilen trimmad upp regelbundet. En finstämd motorn köras effektivt och gas körsträcka kommer att öka som en följd. Kontrollera luftfiltret ofta. Använda fabriken rekommenderad motorolja och kylmedel kommer att öka körsträckan ytterligare.
2

Avstå från att laddas upp bilen med onödig vikt såsom med extra lastbil rack och överdimensionerade däck. Bär inte några objekt i din lastbil som du inte kommer att behöva den dagen.
3

Håll lufttrycket i däcken på den rekommenderade nivån. Se din lastbil servicemanual eller be din personal servicecenter för att rekommendera din lastbil erforderlig lufttryck. Kontrollera trycket regelbundet.
4

Gör det till en vana att stänga av motorn när du kommer att stoppas i mer än ett par minuter, till exempel när du kör in i en närbutik för att få en limpa bröd eller en kopp kaffe. När du börjar, accelerera gradvis, aldrig för fort eller på ett ryckigt sätt. Förutse hållplatser, och låta bilen att bromsa sig istället när man närmar sig en stoppskylt eller trafikljus.
5

Kör under hastighetsgränsen. Det finns en anledning dessa gränser har fastställts och säkerhet är bara den andra. I själva verket kör i 40 eller 45 mph är den rekommenderade bränsleeffektivitet hastighet där fordonet levererar maximal körsträcka. Använda farthållare är ett bra sätt att spara bränsle på motorvägar. Använd gaspedalen klokt. Gasa och bromsa ofta är garanterade sätt att slösa bränsle.
6

Accelerera innan du kommer till några backar och låta trögheten av fordonet gå så högt som det kan innan accelerera igen.

7

Avstå från tung användning av din lastbil luftkonditionering, eftersom detta kan avsevärt sänka din gas körsträcka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140839.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.