Hur du ändrar Generator på en 1998 Ford F-150

Generatorn styr avgiftssystemet på Ford F-150. Den stora motorn att F-150 användningar tar mycket ström för att starta bilen. Om trucken inte hade en generator, skulle batteriet vara värdelösa efter uppstart. Generatorn omvandlar den elektriska strömmen till en ström lämpar sig för lastbilen att använda och skickar en laddning till batteriet för att säkerställa att batteriet alltid presterar på topp. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
djup brunn socket
Vise
Byte generator
Visa fler instruktioner
Ta bort Generator

1

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Lossa batteriet genom att unbolting den negativa och positiva polen.
2

Lokalisera spännarremskivan sitter på framsidan av motorn. Placera en tom 3/8-tums hylsnyckel på torget hack i den övre änden av remskivan. Tryck skiftnyckel för att lossa bältet.
3

bort remmen från generatorn. Generatorn är högst upp till vänster på motorn.
4

Koppla ledningsnätet i ryggen genom att dra på frigöringsspaken uppåt och skjut selen ut. Unbolt negativa terminalen genom att backa muttern från bulten med en djup brunn socket bifogas hylsnyckel. Skjut den negativa kabeln från stuteriet.
5

Ta bort de tre skruvarna som håller generatorn på fästet med en hylsnyckel. Det finns en bult i varje hörn och en i botten.
6

Skjut generatorn från konsolen. Placera generatorn i ett skruvstäd för att ta remskivan bort.
7

Lås skruvstäd ner och placera en hylsnyckel med en hylsa fäst på mitten av skivan. Vrid nyckeln moturs för att ta muttern bort. Remskivan kommer att lossna efter muttern. Addera Installera Generator
8

Dra remskivan på den nya generatorn. Se till att remskivan sitter fast genom att dra åt muttern med generatorn i ett skruvstäd.
9

Placera generatorn i fästet. Börja gängning varje skruv för att fästa generatorn på plats.
10

Dra åt de tre skruvarna med en hylsnyckel. Wiggle generatorn för att säkerställa att det är tätt längs fästet.
11

Anslut ledningsnätet till uttaget på baksidan av generatorn. Selen kommer att klicka på plats.
12

Bolt minuspolen till stuteriet. Dra åt muttern ner med djup brunn hylsnyckel.
13

Placera det tomma uttaget på spännaren och tryck spännaren ner. Placera bältet tillbaka på generatorns remskiva. Dra remmen så att den är tät längs remskivan.
14

Anslut de negativa och positiva polerna på batteriet. Starta trucken att säkerställa generatorn laddar korrekt. Låt trucken att köra i 15 minuter för att ladda batteriet. Stäng lastbilen nere i minst en timme och sedan starta bilen för att se om det höll avgiften medan den var avstängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140830.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.