Installationsanvisningar lift kit på Pickup

Lift kit är en eftermarknad uppgradering som kan installeras på allt från lastbilar till stadsjeepar. Även lastbilar är oftare lyfts, lyft kit tillverkare har program tillgängliga för nästan alla fordon. Lift kit installation är en komplex, mödosam och mekaniskt avancerad process som kan ta allt från några timmar till en hel helg för att installera beroende på hissen kit. Typ av lyftkraft och verktyg
p Det finns två huvudtyper av lift kit kan pickup lastbilar. Body lift kit monteras mellan ramen och kroppen av fordonet med hjälp av långa husbultarna och diskar gummi som liknar en hockeypuck. Dessa kit finns i olika storlekar men brukar komma i en, två och tre tum.

Andra lift kit är mer komplex och innebär att ändra mer av fordonet, vilket omfattar alla fjädringskomponenter . Suspension hissar ger höjd genom att lägga till hiss till uppskov och inte det organ eller fordonets ram. Dessa lift kit oftast kan installeras med en omfattande socket set, penetrerande smörjmedel, bända bar, breaker bar, och de nya upphängningskomponenter. Beroende på fordonets

får specialitet verktyg behövs för installationen. Du behöver också utrustning för att lyfta fordonet från marken och stabilisera den medan du arbetar på det. Dessa verktyg inkluderar en domkraft och pallbockar. Om luft verktyg finns det också en bra idé att ha dem redo att använda.
Lift Kit Installation

större delen av en kropp hiss installation innebär att flytta radiator och eventuellt flytta några fluidledningar. En suspension lift kommer att innebära att ändra upphängningskomponenterna såsom fjädrar, stötdämpare, pitman arm, lägga lyft block på baksidan, och även lägga till en förlängning för att hålla användbara drivaxeln. Varje suspension lift kit kommer att ha instruktioner för den lyft och fordon.

Processen kommer att variera beroende på om fordonet har IFS, hjulupphängning, eller en fast framaxel. Båda typerna av fjädring uppställningar har fjädring hissar tillgängliga och kommer att använda oftast samma verktyg för att installera hiss. Fordonet sub-frame och vapenkontroll eller axel måste tas bort först. När de stora delar tas bort, inspektera bussningar och fästen för korrosion eller skador.

Nästa de styrande komponenter såsom pitman armen, styrning stabilisator, och länkarmen måste tas bort. Observera att detta steg är beroende av typen av fordon och hissen kit som installeras. Installation av suspensionen hissen börjar med att installera de nya bussningarna i de nya styrarmar. Installera den nya sub-frame och vapenkontroll på fordonet. Den sub-frame är det viktigaste stödet för den nya liften. Det kommer att bli lägre till marken än den ursprungliga sub-frame, vilket låter motsatsen till vad som ska hända. När längre styrarmar är fäst vid den nedre sub-frame, är mer horisontellt utrymme som behövs för att ansluta dem, vilket resulterar i att fordonet lyfts göra anslutningarna.

Nya chocker och U-bultar också kommer att ingå för att ge ökad fordonets höjd. De bör installeras nästa följas av styr-komponenter. Dubbelkolla alla anslutningar och bilagor innan du tar bilen för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140825.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.