Hur man tar bort Transmission pannan från en 1999 Dodge Dakota

Längst ner i en 1999 Dodge Dakota transmission är ett filter, som tar bort föroreningar från transmissionsolja. Fluiden i sig lagras i transmissionens pan, också belägna vid botten av transmissionen. För att förhindra läckor transmissionsolja, en enda gummipackning tätar gapet mellan pannan och transmissionen. Vare ändra växellådans filtret eller ersätta en läckande panna packning, är det första steget i endera processen att avlägsna överföringen pannan. Saker du behöver
Stoppklossar (2) katalog Trolley jack
Safety står (2) katalog Stor fångst pan
1/2-tums socket
Hylsnyckel Large platt skruvmejsel
1/2 tums box-nyckel
Visa fler instruktioner
1

stoppklossar Placera hjulet framför båda framdäcken. Trucken kommer att lyftas från tillbaka, inte bara för att komma överföringen pan men också för att dirigera sändningen fluiden till framsidan av pannan. Stoppklossarna kommer att förhindra att trucken oavsiktligt rullar framåt när trucken höjs.
2

Höj baksidan av lastbilen med en vagn domkraft. Domkraften kan placeras antingen under den bakre ramen järnväg eller under differential.
3

Placera ett enda säkert sätt stå under vart och ett av lastbilens två axelhus sedan sänka bilen på läktaren. De axelhus ansluter i mitten av differentialen till hjulen.
4

Låt motorn och växellådan svalna som transmissionsolja kan nå temperaturer tillräckligt varmt för att bränna huden, och ett avgasrör ligger precis bakom överföring pan.
5

Töm transmissionsolja. Totalt 14 bultar fästa pannan till botten av transmissionen. Bara ta bort skruvarna från båda sidor av pannan och från framsidan av pannan, dvs den sida av pannan närmast framför lastbilen. Bultarna kan tas bort med en 1/2-inch sockel fäst till en hylsnyckel. Placera en stor dropplådan under överföringen pan att lagra den fluid som kommer att rinna ut ur pannan. Wedge bladet av en stor platt skruvmejsel mellan början av pannan och bottnen av överföringen, sedan vrida skruvmejseln tills den främre av pannan fälls ner. Låt vätskan rinna ner i dropplådan.
6

Ta bort skruvarna på baksidan av pannan, dvs den del som ligger närmast den bakre delen av lastbilen. Eftersom ett avgasrör ligger precis bakom pannan, kan en hylsnyckel inte användas för att ta bort de bakre skruvarna. Använd i stället en 1/2-tums box-nyckel för att ta bort de bakre skruvarna. Dra pannan bort av botten av transmissionen efter avlägsnande de bakre bultar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140824.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.