Hur får man bättre bränsle körsträcka i en Toyota Tacoma

Som en fråga om sunt förnuft, använder en lättare bil mindre bränsle än en tyngre eftersom det tar mindre energi att flytta mindre vikt. Missa inte det självklara och hålla hundratals pounds av onödiga verktyg och utrustning på baksidan av din lastbil. Det läggs vikt ökar gasförbrukningen. Vidare, om två människor kommer till samma ställe, är det billigare och mer bränslesnåla per person att rida tillsammans. Naturligtvis minskar bränsleeffektivitet per fordon som antalet passagerare ökar. Saker du behöver
Vakuum mätare
Spark Toolset
pluggar
Tändstift mäta Tool Review Filter
Wires
Digital mutlimeter
Vätskor
Owners manual

Visa fler instruktioner
Bättre bränsle körsträcka
1

Ring din återförsäljare med din Vehicle Identification Number för att fråga om din modell kommer att använda etanol. Använd etanol endast om dealern rekommenderar det.
2

Kontrollera och byt ut defekt utrustning för avgasrening, t.ex. syre sensorer och PCV ventiler.
3

utföra en grundläggande tune-up genom att ersätta smutsigt bränsle och luftfilter. Rengör eller byt tändstift. Justera avståndet av gamla tändstift. Kontrollera elektriska anslutningar och kontinuitet av elektriska ledningar med en digital multimeter. Använd bränsle rengöringsmedel i tanken för att rengöra spridare, och om dålig ekonomi kvarstår, antingen spola bränsleledningen med rengöringsmedel eller få det professionellt gjort.
4

Kontrollera din vakuum för äldre fordon, men don ' t oroa sig för det för modeller med mindre än 50.000 miles. Se till att den kontroll av utsläpp vakuumet är på rätt nivåer eftersom överraskande att vakuum faktiskt påverkar bränsleflödet. Håll vakuumet på rätt nivå genom att kontrollera med en vakuum mätare. Det vakuum används för att dra bränsle genom bränslesystemet tillsammans med trycket från bränslepumpen. Byta olja och filter, och använd rätt, rekommenderad olja vikt
5

. Kontrollera din motor kompression med en kompression mätare. Använd en oljetillsats endast för lastbilar som har mycket dålig kompression.
6

Kontrollera och byt ut slitna däck och få dem professionellt inriktade, eftersom sådant arbete kräver datorutrustning. Installera en lastbil täcka över sängen av lastbilen.
7

Justera tomgångsvarvtalet till fabrik. Byt utsläpp-utrustning, dåliga kablar eller dåliga elektriska anslutningar som kan orsaka en dålig tomgång.
8

Använd regeln, "Om det inte är trasigt varför laga det?" Om din bil är inom 5 procent av den uppskattade mpg betyg och det är en äldre modell. Ignorera regeln om du verkligen en truck entusiast eller en professionell.
9

Överväg att justera datorns inställningar, men bara om du har all nödvändig information från Toyota, erfarenhet av datorer och verkligen vet vad du re göra med elektronik. Undvik att bränna ut elektriska komponenter, eftersom de kan vara löjligt dyra att ersätta.
10

Förbättra dina körvanor. Kör vid 55 mph på motorvägen, och undvika stop-and-go rutter. Undvik racing motorn och accelerera gradvis. Undvik att rida bromsarna. Använd farthållaren på plana områden av motorvägen och använd så höga växlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140817.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.