Hur man fixar en 1992 Ford Explorer Termostat

Din 1992 Ford Explorer reglerar motorns arbetstemperatur med en termostat. När motortemperaturen ökar, öppnar termostaten för att tillåta kylmedel att strömma genom slangarna, kylning av motorn. Om din Explorer är överhettad eller kör alltför kallt, kan termostaten vara att skylla. Du kan köpa en ny termostat för din lastbil på en Biltema eller Ford återförsäljare. Saker du behöver
Wrench set
dräneringskärlet
3/8-tums gummislang
platt skruvmejsel
hylsa och spärrskaft set
butik trasa
spatel eller packning skrapa
aceton eller thinner
Momentnyckel
Anti-freeze
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln hjälp av en skiftnyckel. Isolera batterikabeln från terminalen medan du arbetar.
2

Ta bort luftrenaren kanal slang från spjällhuset och luften renare. Slangen ska glida rakt av varje beslag.
3

Placera ett uppsamlingskärl under dräneringsventilen på kylaren på din Explorer. Ta bort kylarlocket. Montera en bit 3/8-tums slang till avloppet ventilen på kylaren sedan lossa ventilen med en skiftnyckel. Tappa ur kylvätskan helt från systemet.
4

Leta övre kylarslangen och följ den till den plats där den monteras på insugningsröret. Termostathuset är mellan slang och grenröret.
5

Lossa slangklämman med en platt skruvmejsel. Ta bort slangen från grenröret passande att komma till termostathuset.
6

Ta bort skruvarna som håller fast locket termostathuset. Det är typiskt fyra skruvar för att ta bort med en hylsa och spärrskaft. Ta bort locket termostathuset. Notera placeringen av termostaten i huset för installation av den nya termostaten.
7

Ta bort den gamla termostaten och placera en trasa i öppningen på grenröret för att hålla den fri från skräp. Rengör skyddet termostathuset och blockmontage med en spackel eller packning skrapa sedan använda en trasa för att torka av den med aceton eller thinner för att avlägsna spår av den gamla packningen.
8

Placera ny packning på termostathuset och plats termostaten inuti huset med luftskruven pekar uppåt. Sätt tillbaka locket och sätt tillbaka skruvarna som håller fast locket till grenröret. Dra åt bultarna till tillverkarens specifikation baserad på motorn som din Explorer är utrustad med.
9

Fäst kylarslangen till termostathuset och ersätta slangklämma för att fästa slangen på plats. Montera luftrenaren kanal slang till spjällhuset och luften renare. Slangen ska helt enkelt glida på fästpunkten.
10

Kontrollera kylarens avtappningsplugg för att vara säker på att det är tätt då fylla din Explorer med en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten.

11

Kör motorn på tomgång tills den når normal arbetstemperatur. Kontrollera systemets täthet och se till att termostaten reglera motortemperaturen ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140809.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.