Problem med Duramax

Duramax är en familj av V-8 dieselmotorer som används i stora lastbilar som transporterar nyttolaster börjar med 2,500 pounds. Motorerna tillverkas av General Motors (GM) och ritades av Isuzu. Denna union ledde till bildandet av Dmax, Ltd De är ursprungligen installerades på 2001 års modell Chevrolet och GMC lastbilsmodeller. Motorerna tillverkas i Moraine, Ohio, och var motorn i valet för GM tunga lastbilar köpare sedan 2001. Den LB7 (motorkod 1) var den första generationens motor från Duramax, men det hade vissa problem som dök upp innan motorerna nådde 100.000 miles. Cylinder Heads

Duramax motor använder flerskiktade packningar stål huvud och huvuden aluminium. Från november 2009 frågan om Mästaren Tech Magazine rapporterade att konstant uppvärmning och nedvarvning av aluminium huvuden skulle skrapa beläggningen av huvudet packningar. Detta tillåter förbränningen att läcka in i kylkanalerna. Detta leder också till onödigt tryck i kylsystemet och motorolja kontaminering. GM har uppdaterat huvudet packningar från en veckad typ till en nitad typ.
Insprutningsmunstycken

Diesel Page rapporterade knäckt bränsleinsprutare organ och kulsäte erosion har lett till belysningen av Tjänsten Engine Snart ljus. Svårstartad, höga bränslepriser avkastning priser och bränsleutspädning i vevhuset fanns andra problem. GM tunga pick-up truck ägare rapporterade fel på forum av Diesel Power Magazine 2006-2009. Diesel Page rapporterade också att GM identifierat problemet tidigt och arbetade med Bosch (bränsleinjektom tillverkaren) för att rätta till det under 2007.
Felorsaker

Mästare Tech Magazine säger LB7 Duramax var utformad med fyra ventiler per cylinder och det använder inte förförbränningskammare kamrarna i äldre dieselmotorer. Diesel Pagereports de LB7engines var utformade för att producera 18-till-1 till 16,8-till-en kompression beroende på årsmodell. Detta innebär att topplock och packningar huvud placerades under stress, eftersom, cylindertryck var höga.
Berör lastbilar

LB7 installerades i fordon från 2001 till 2004 årsmodeller. De drabbade lastbilsmodeller Chevrolet Silverado Heavy Duty, Chevrolet Kodiak, GMC Sierra Heavy Duty och GMC Top Kick.
Utökad garanti

Diesel Sidan rapporterades i november 2007 att GM erbjuder en utan kostnad utökad insprutare reparation garanti för ägare av 2001-2003 tunga pick-up truck ägare med 6,6 liters Duramax motor. Denna täckning är tillgänglig under sju år från den tjänsten datum och 200.000 miles. Ersättning för en tidigare injektor ersättare är begränsad till kostnaden lika stor som när de utförs av en auktoriserad GM servicecenter. Serviceverkstaden kan erbjuda hjälp med ansökningsblanketter och hjälp i att bestämma täckning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140808.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.