Hur man kan förbättra gas körsträcka för en Chevy S-10 med en 4,3 Motor

Förbättra gas körsträcka för en Chevy S-10 truck är enkel. Det kräver en viss disciplin för att justera dina körvanor och en viss ansträngning för att utföra underhåll på din bil. Du måste lätta din last och visa en mekaniker för däck och en justering, som kommer att kosta ca $ 200 till $ 400 beroende på kvaliteten på däcken. Du kommer att spara pengar i det långa loppet. Saker du behöver
Manual för Chevy S-10 | Toolkit Review Tuneup vätskor och delar
motorkompressionsbroms mätare
Kylvätska testare
Visa fler instruktioner

1

Justera hur du kör. Börja långsamt och öka gradvis. Flytta foten från gaspedalen vid tomgång. Undvik snabba accelerationer och inte rida bromsen. Placera foten på golvet när du flyttar. Tryck på bromsen endast när det behövs.
2

välja kurser för att undvika rött ljus och stoppskyltar. Ta motorvägen eftersom motorvägen körsträcka är bättre än staden körsträcka. Hålla en jämn hastighet av 55 km /h på platta områden eftersom körsträckan minskar vid högre hastigheter.
3

öka något och naturligt med gravitationen när du börjar neråt. Cykla med naturliga fart när lastbilen börjar uppförsbacke. Håll gasen stadigt och låt lastbilen avta naturligt inom lagens gränser.
4

Tune upp trucken helt. Byt bränslefilter, luftfilter, PCV (positiv vevhusventilation) ventil och tändstift och kablar.
5

Kontrollera motorns kompression med en kompression mätare, och använda en olja tillsats rekommenderas för motorer med låg kompression. Byt olja och oljefilter och ersätta oljan tillsats för en del av oljan. Använd rekommenderad olja från lastbilen handboken. Hålla oljan på rätt nivå.
6

Rengör bränsleinsprutarna genom att hälla bränsle injektor renare i bensintanken. Kontrollera bränslepumpen. Täta alla Gummiförbindningarna vakuum linje med nya klämmor så att vakuumet i utsläppen kontrollfunktioner systemet korrekt.
7

Justera tomgångsvarvtalet till fabriksinställningarna och eliminera eventuella ojämn tomgång. Kontrollera avgiftssystemet, inklusive generatorn och batteriet, och se till att den fungerar ordentligt. Kontrollera transmissionsolja och hålla det på rätt nivå.
8

Kontrollera värmen nivå av motorn, och om det körs varmt eller hett, fixa kylsystemet. Lägg kylvätska eller ändra kylvätska om det behövs, och kontrollera radiator för rost och läckage. Kontrollera gummislangar för läckor, kolla termostaten i kylsystemet, och kolla vattenpumpen.
9

Byt ut slitna däck och har en mekaniker utför en hjulinställning. Kasta ut all onödig vikt. Stäng av luftkonditioneringen eller köpa en modell utan luftkonditionering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140798.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.