Hur man släpper Luftbromsar

luftbromsar i en lastbil arbetet på motsatt sätt som hydrauliska bromsar. När du trycker på bromsarna på ett hydraulsystem, driver detta bromsok till rotorn, vilket gör att lastbilen att stanna. Luftbromsar fungerar precis tvärtom. Luften i bromssystemet skjuter faktiskt bromsok bort från trummorna. När du trycker på bromspedalen, släpper detta luften från bromsledningar och applicerar tryck på trumman. Detta är orsaken till att det är viktigt att ha tillräcklig lufttillförsel till bromsledningarna. Instruktioner
1

Starta trucken genom att vrida tändningsnyckeln till "Start"-läge. Vissa bilar har en tryckknapp tändning och kommer att kräva att vrida nyckeln till läge "ON" och sedan trycka på knappen för att starta bilen.
2

Lokalisera lufttrycksmätare på instrumentbrädan. Denna mätare kommer att vara en liten mätare märkt "Air Pressure." Addera 3

Observera nålen i luften tryckmätare som den stiger medan lastbilen går på tomgång. En indikator kommer att göra ett surrande ljud samt.
4

Låt lufttrycket byggs till 120 pounds av luft. Den surrande kommer att stanna vid 60 pounds. Du kommer att höra luftkuddarna bosätta under lastbilen när trycket slutar bygga.
5

Tryck på den gula knappen som heter "Parking" medan din fot är på bromspedalen. Detta kommer att lossa bromsarna lastbil luft.
6

Tryck på den röda knappen märkt "Trailer" Om en släpvagn är kopplad. Detta kommer att frigöra släpets bromsar. Håll foten på bromspedalen för att hindra trucken från att rulla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140790.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.