Hur man kör en 2WD Off-Road

Köra en tvåhjulsdrift (2WD) fordon off-road är inte en lätt uppgift, men det kan göras. En 2WD lastbil ger markfrigång, fjädring, hästkrafter och vridmoment så att du kan njuta av din off-landsvägskörning till fullo. Saker du behöver
reservdäck
Vatten
Verktygssats
Luftkompressor
Tow strap
Come-längs
Förbandslåda
Visa mer Instruktioner
1

Ta din 2WD lastbil till en mekaniker för en tune-up. Se till att han slutför en fullständig kontroll av alla vitala mekaniska system samt olje-och transmissionsoljor. Kontrollera alltid dina däck "slitbana skick och inflationstryck, inklusive din reservdäck.
2

Carry extra vatten för kylaren, om du utvecklar en läcka. Ta en verktygslåda om du stöter på några mekaniska problem. Med en kompressor kommer också att hjälpa om du utvecklar en luft läcka på en av dina däck.
3

Köp en bogsera rem och en come-längs ratcheting vinsch ifall du fastnar. Den bogsera rem gör att du kan dras ut genom en väns bil. Om detta är ett solo utflykt, kan du behöva vinscha ut dig manuellt med komma-tillsammans. En förbandslåda kommer väl till hands om du skadar dig i processen att befria din lastbil.
4

Var medveten om hastighet behov. Köra en 2WD off-road gör dig köra antingen snabbare eller långsammare än du skulle i en fyrhjulsdrift. Klättra upp smuts kullar, särskilt sådana med lösa stenar, kräver normalt att du kör mycket fortare att behålla din drivkraft. På hårda grusvägar, bör du vara försiktig med din hastighet - för mycket, och din främre änden ska lossna och orsaka att du kan snurra ut. Crossing vattendrag eller torra tvättar är oftast ganska lätt i en 2WD. När de passerar en snabbt rinnande bäck, öka din hastighet något, eftersom du inte kommer att ha den extra drag av en fyrhjulsdrift framhjul.
5

Utnyttja avsaknaden av en front-end differential. Du kan förlora läggas off-road dragkraft, men du får en hel del extra clearance up front. Denna prövning skall komma till god användning när man närmar spårig-out vägavsnitt som innehåller stora hål och stenar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140789.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.