Truck Bed Borttagning

Det finns några skäl som kan kräva sängen avlägsnande av en pickup: sängen kan vara rostat sönder eller inte att reparera och behöver bytas ut, ta bort sängen för att komma åt bränsletanken eller bränsleledningar för reparera eller uppgradera till en soptipp säng, till exempel. Medan begreppet avlägsna en flaket inte är alltför komplicerat, dras bultarna fästa till bädden exponerade för miljön och kan skapa en grad av svårighet att ta bort. Förbereda sängen för borttagning

Öppna gasen fyller dörren till pickup och ta bort fästbultarna till plastinfattning. Ta av tanklocket och sedan koppla ur marken remmen. Vid många lastbilar, kan marken bandet vara fäst vid en av fästskruvarna. Använd en fuktig trasa för att täcka goose-neck öppning i bensintanken. Med tanklocket tas bort, bör du kunna ta bort svanhalsrörelse bezel.

Bort bakluckan. Detta kommer att göra flaket så mycket lättare när det blir dags att ta bort det. Olika typer av lastbilar kräver ett något annorlunda förfarande för att göra detta. Nästan alla bakluckor ledad vid en 45-graders vinkel kan dras av gångjärnet på höger sida (den svängda positionen justerar öppna spåret på gångjärn och bakluckans behålla dymling) när bakluckan remmar är bortkopplad. När gångjärnet och pluggen är inriktade, dra upp på höger sida av bakluckan, och det kommer att lossna till vänster hållaren.

Medan du kopplar av kablage till bakljuset församlingar kan göras under lastbilen, kan du också enkelt ta bort bakljuset församlingar och sedan koppla bort kablage från upp ovan.

bort kablaget från registreringsskylten ljus kan krävas på vissa modeller, men många lastbilar använder lampor registreringsskylt fäst den bakre stötfångaren. Bara vara säker på att det inte finns några sladdar som är zip-bundna till kroppen av sängen under. Längs insidan av kroppen i sängen

leta efter några fästskruvar till ramen går ner. Ta bort dessa bultar. Beroende på märke och modell av lastbilen, en del av dessa bultar kan behöva ett speciellt verktyg, såsom en stor Torx-huvud manliga uttaget. Addera Under sängen

Denna reparation är mycket lättare att göra på en lastbil lyft, kan det fortfarande utföras av hem-auto-reparation entusiasten. Det största problemet du kommer att möta är att förlora din hävstång genom att lägga på ryggen. Bär skyddsglasögon, eftersom det kommer att finnas en massa rost och annat skräp från vägarna faller ner på dig.

Pneumatiska verktyg skulle bidra till att ta bort de fyra till sex (vissa kan ha åtta beroende på längden på sängen ) underrede säng bultar, men är nackdelen marring huvudet av bultarna. Om de får rundade, du komplicera avlägsnande av dem. En stor breaker bar och en ytlig uttag med en förlängning skulle fungera bäst för bulten bort.

Lokalisera de kvarhållande bultarna som håller sängen på ramen och ta bort dem. Lastbil ramar kommer Funktionsåtkomst hål i ramen för utbyggnad och uttag för att nå huvudet av bultarna.

Leta någon annan befintlig mark rem som kan fästas från sängen till ramen och ta bort röret differential paus om tillämpligt. Slå upp i bensintanken svanhalsrörelse kammaren att se till att det finns inget annat att behålla den till sängen och att ingen skada kommer till det snart sängen lyfts bort.
Borttagning sängen

Lastbilar sängar kan lätt lyftas av ramen av lastbilen med 5:56 duktiga människor. Sängen kommer att vara tung. Placera en hjälpare i varje hörn och om du har tillräckligt många människor, placera ytterligare två på varje hjul väl. Lyft sängen rakt upp. Personen på sidan av bensintanken svanhals (vanligast förarsidan) måste övervaka utvecklingen av höjden av sängen för att se till att det rensar svanhalsrörelse innan sängen flyttas bort från lastbilen.

Medan detta kan också göras med mindre folk och olika utrustning, såsom en hink lastare traktor eller annan industriell jordbruksmaskiner, inte alla har tillgång till den här typen av utrustning
<. br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140784.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.