Typer av Truck Luftbromsar

Det finns flera bromssystem typer och stjälkar används på luft-bromsar utrustade fordon såsom lastbilar och bussar. Några av dessa är förbättringar jämfört med äldre system, medan andra är integrerade i alla system och ytterligare andra är till stor del spår av äldre konstruktioner. Varje typ och system har sin plats och ansvar inom områdena för säkerhet och redundans. Trumbroms

Nästan alla lastbilar och trailers använder trumbromsar på drivaxlar och tandemcyklar trailer. Den "trumma" delen av trumman bromsen är en skålformad bit järn eller stål bultad till baksidan av hjulen. Trumbromsar har friktionsmaterial (bromsbackar) inuti som pressar mot insidan av trumman för att bromsa hjulen. Fördelarna med trumbromsar är låga kostnader för tillverkning och enkelheten att integrera parkeringsbroms.
Skivbromsar

Lastbilar med skivbromsar oftast bara bära dem på främre styrningen axeln, eftersom det är där mycket av traktorns bromsar last uttrycks. Skivbromsar har två huvudsakliga fördelar jämfört med trumbromsar: värmeavledning och motstånd mot nedsmutsning. Eftersom broms rotorer (skivor) exponeras på vardera sidan, skjul skivbromsar värme mycket snabbare än trumbromsar, som tenderar att fånga värmen inne. Överhettade bromsar kommer att resultera i förlust av bromsarna efter långvarig användning (utmattningsrisk), och skador på kuddar och rotorer /trummor. Eftersom de är skålformade, kan trumma rotorer ackumulera vatten, lera eller is om de lämnas att sitta länge nog, som antingen kommer att orsaka ineffektiva inbromsning eller eventuellt misslyckande att släppa om isbelagd.
Spring Bromsar

Fjäderbromsar är faktiskt en del av luften-bromssystemet, men klassificeras ofta som ett distinkt systemet. Fjädrarna är faktiskt den viktigaste komprimera kraften för bromsbelägg och frigörs genom att lufttrycket. Denna standard-på bromssystem garanterar att om lastbilen någonsin förlorar lufttrycket, kommer bromsarna låsa och fixera det tills reparationerna görs. Våren-bromssystemet har en egen klassificering, eftersom det är en integrerad del av parkeringsbromsen, som sätts av avsiktligt evakuera trycksystem luft.
Handbroms

Många lastbilar ändå komma med en handbroms (aka "trolley broms"), som fungerar endast släpets bromsar (i motsats till fotbromsen, som bedriver både lastbil och bromsar trailer). Släpvagnsbromsar gång var standard utrustning för personligt ägda lastbilar bogsering kundens trailer. Åkare tyckte att använda enbart kundens släpvagnsbromsar att stoppa sänkt sina driftskostnader, eftersom deras egna bromsbelägg aldrig utsliten. De flesta företag och förespråkar säkerhet avråder från att använda endast släpvagnen bromsar, eftersom detta kan leda till låsa upp och fällknivsfenomen. Eftersom de flesta trailers numera ägs av samma företag som äger lastbilen, är det föga nytta för att motverka riskerna med att använda en handbroms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140781.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.