Hur man kan öka bränsle körsträcka på en Traktorsläp Truck

Uppnå optimal bränsleeffektivitet är ett stort problem för förare av traktorns släp. Extra kostnader i samband med dålig bränsle körsträcka har en direkt och negativ inverkan på ägare och operatörer av stora riggar. Kostnader förknippade med diesel och låga miles per gallon är också skickas vidare till den genomsnittliga medborgaren, som måste köpa och konsumera olika varor transporteras över hela landet i traktorns släp. Därför är det viktigt för alla att stora riggar få bästa bränsle körsträcka möjligt. Operatörerna har ett antal sätt att åstadkomma detta. Instruktioner
1

färdas med en hastighet av cirka 60 km /h på motorvägen. Fortkörning är en av de majorcontributors till dålig bränsle körsträcka. För varje mph över 50, kommer du minska din körsträcka med cirka 0,1 mil per gallon ..
2

Undvik den övre änden av strömkabeln skalan (1.500 till 1.800 /2.100 rpm) när du börjar från en tvärstopp. Försök istället att korta skift i låg-range växlar mellan 1.100 och 1.200 rpm. När du lägger i hög räckvidd, använd 1.500 rpm som den maximala växlingspunktprofil. Också titta på din boost mätare och hålla den stadigt och konsekvent när du accelererar. Addera 3

Undvik onödig tomgång. Generellt är inte mer än fem minuter som krävs för att värma upp lastbilens motor. Tomgång under en efterkylningstid är inte nödvändigt, eftersom motorn svalnar medan du parkera din rigg.
4

Installera en mätare bränsleekonomi om din traktor släpvagn inte är utrustad med en. Detta gör att du kan övervaka förändringar i bränsleförbrukning och göra omedelbara förändringar för att säkerställa bättre körsträcka.
5

Reparera eventuella skador på kroppen av lastbilen, eftersom detta kommer att negativt påverka dess aerodynamik och minska bränsle effektivitet. Om möjligt, även uppgradera din lastbil airshield och sidospeglar (om du kör en äldre lastbil) till nyare, mer aerodynamiska stilar.
6

utföra löpande underhåll på din traktor. Detta inkluderar regelbundet byta bränsle och luftfilter och hålla däcken är pumpade till rätt tryck. Under-pumpade däck ruin bränsleekonomi. När du ändrar motor, växellåda och axel olja, överväga att ersätta dem med en kvalitet syntetisk.
7

Använd ett GPS-navigationssystem för att hitta de bästa vägarna till din destination. Detta kommer att hjälpa dig att undvika att gå vilse och bränna extra bränsle.
8

Läs bruksanvisningen för din traktor och släp lastbil, och studera hur man uppnår bästa prestanda från din lastbilens motor.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140772.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.