Hur man startar en gammal lastbil som har lagrats i åratal

Om du har köpt eller ärvt en gammal lastbil som någon inte har startat i år, att få det att gå kan presentera lite av en utmaning. De längre fordon sitter obevakad, desto större är möjligheten att deras batterier har dött, har sina tändstift sotigt eller deras bensin har avdunstat. Om det inte har en full service historia, kommer du förmodligen också vill byta olja och andra vätskor så att du startar trucken med ett oskrivet blad. Saker du behöver
ägarhandledning
Bensin pluggar
Spark (tillval) katalog Batteri jumper pack
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Undersök den gamla lastbilen och se till att inga osäkra förhållanden föreligger att säga att du inte bör försöka starta den. Om du inte märker något udda (t.ex. murkna komponenter, möss häckar i motorn, tyg stoppade i avgasröret eller något liknande), försök att starta trucken. Det är möjligt att det kan börja rätt upp, även efter all denna tid.
2

Kontrollera batteriet med en multimeter. Du bör ha två metallpluggarna som är röd och svart att fästa mätaren. Anslut dessa till batteriet för att kontrollera om elektrisk ström kommer från batteriet.
3

ladda batteriet med batteri jumper pack. Detta kan ta flera timmar, beroende på batteriets jumper pack. Försök starta trucken igen efter laddningen är klar.
4

Kontrollera tändstiften för att se om de är smutsiga och korroderade eller på annat sätt behöver bytas. För att göra detta, rådfråga din lastbil handbok. Prop huven på din bil öppen när du tar bort tändstiften. Om du ser vit, knaprig grejer på någon av pluggarna tips, de är korroderade och behöver bytas ut. Ta dem till din lokala Biltema och be dem att hitta dig reservdelar. Du kommer också att behöva ordentligt gap dina nya tändstift innan du installerar dem. Om du inte vet hur man gör detta, be om hjälp medan på Biltema.
5

prova att starta trucken med nya tändstift i den. Om det fortfarande inte startar, kan det behöva gas. Häll lite färsk bensin i bensintanken och försök igen. Om det fortfarande inte startar, anser hört en mekaniker som problemet kan kräva professionell diagnos.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140769.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.