Felsökning av en kommersiell lastbil AC

AC-systemet i din kommersiella lastbil ger kall luft till kupén på en varm dag. AC drivs av en kompressor som drivs av ett tillbehör bälte som förvandlar en remskiva ansluten till kompressorn. Kompressorn är fylld med ett köldmedel som förångas och blåses in i kabinen. Det finns två vanliga felkällor på de flesta kommersiella lastbilar i AC-systemet. Innan du kan ersätta något, måste du felsöka problemet. Instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på tillbehöret bältet. Detta är vanligtvis placerad på framsidan av motorn på de flesta kommersiella fordon, som de brukar använda en serpentin bälte. Serpentin rem driver flera tillbehör, inklusive AC remskiva och kompressor.
2

Inspektera bältet för skada eller försämring. Tillbehöret bältet på din kommersiella lastbil bör inte ser slitna eller skadade. Om du ser något spruckit eller fjällning tänder på bandet, måste du byta ut remmen. Om bältet ser allmänt sliten, sliten eller remtänderna ser "blanka," du kommer att behöva byta ut remmen.
3

Starta motorn och ställ reglagen luftkonditionering för den kallaste inställningen.
4

Vrid fläkthastigheten till hög.
5

Kontrollera om någon kall luft. Om det inte finns någon kall luft, då detta tyder på att det inte finns något kylmedel i systemet. Den främsta orsaken till brist på köldmedium är en läcka i kompressorn. Denna komponent kommer att behöva bytas ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140767.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.