Hur att värma upp en diesel lastbil

Enligt Naturvårdsverkets uppskattningar, kan en typisk diesel semi bränna upp till en liter bränsle per timme den går på tomgång. Dessutom kan motorn på tomgång orsaka nog slitage på motorns inre delar för att lägga upp till $ 2.000 per år i underhållskostnader. Även om denna uppskattning är för större lastbilar, är avfall i bränsle och reparationskostnader uppenbart även för mindre, passagerar-storlek lastbilar. Lägg påverkan på miljön, och vikten av att anta alternativ till tomgång blir ännu tydligare. Saker du behöver
motorvärmare tillsatser
Bränsle
Remote fordon starter
Auxiliary Power Unit (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Sätt i lastbilen. Montera en motorvärmare och ansluta trucken i varje kväll. En motorvärmare ansluts till ett eluttag och ger tillräckligt med värme till motorn för att förhindra start-up problem på morgonen och minska motorns uppvärmningstid inaktiv tid.
2

använder bränsle-warming tillsatser. Om bränsle gelbildande är ett bekymmer, lägga en bränsle behandling kan sänka gelpunkten med 20 till 30 grader och minska krävs tomgångskörning.
3

Installera en avlägsen starter. En avlägsen starter kommer att minska tomgångskörning eftersom du kommer inte längre att springa ut för att starta bilen när det passar dig, vilket kan dröja länge innan du är redo att lämna.
4

Inte över tomgång. Motor temperatur bör vara ungefär 160 grader för optimal prestanda. Att låta en motor på tomgång förbi detta kommer inte att gynna fordonet eller din plånbok. För en kall motor, de flesta tillverkare rekommenderar tomgång i högst tre till fem minuter innan körning. Medan du kommer att göra justeringar för sträng kyla, i de flesta situationer, bör tre till fem minuter tomgångskörning vara tillräckligt med tid. De flesta motorer förblir varm i minst ett par timmar efter avstängning, så startar och stoppar inte bör kräva ytterligare dödtid.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140752.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.