Ford Truck Radiator Blockering Symtom

Radiatorer är en komponent i ett förseglat kylsystemet på en Ford lastbil. Det finns flera tecken som kan tyda på en radiator blockering, såsom överhettning och ånga. Värme sensor lampor och mätare kommer att meddela dig om motorn är överhettad. Onormala ljud av pinga och spikning uppträda under körning. En visuell inspektion kan varna dig för en radiator blockering genom att observera flytande färg och dess cirkulation mönster. Check Engine Light

En blockerad kylare i en Ford lastbil kommer inte effektivt kyler motorn. Kontrollera motorn ljuset kan lysa på instrumentpanelen för att varna dig till högre än normal temperatur. Du kan också märka att motortemperaturmätare visar en högre än normal temperatur.
Steam

En blockerad radiator kan släppa ut ånga ur kylarlocket om temperaturen stiger tillräckligt så att kylmediet i kylaren kokar. Du skulle normalt märker lukten av varm kylvätska innan ångan byggs upp som ett tecken på en radiator blockering.
Läckor

Blockeringar i en radiator kan orsaka kylvätskan att läcka ut ur slutet system. Trycket från dålig cirkulation kan bygga upp och lossa slangar och andra motorkomponenter som ingår i kylsystemet för din Ford lastbil. Du kan följa läckor inom vissa områden, till exempel både den övre och undre kylarslangar. Vattenpumpen är belägen bakom fläkten och kan läcka från radiatorn blockeringen. Höljet runt termostaten, pluggar frysa, blocket, topplockspackning och topplock kan läcka från övertryck i kylsystemet.
Oljud

När en radiator är blockerad , det kan skapa stora ljud som knackar eller pinga som kan eller inte kan vara i kombination med förlust av makt när din Ford lastbil är under stress. Dessa ljud kan vara märkbara när man drar tunga laster eller när du klättrar en lutning på en kuperad väg.
Kylare Observation
p Om du tar bort locket från kylaren och sedan starta din Ford lastbil, bör du se till att kylvätskan cirkulerar inuti. Så snart lastbilen värms upp och termostaten öppnas, ska radiatorn fluiden vara på väg in på den ena sidan av värmeelementet och sedan stänger på den andra så att den färdas i en slinga över de inre plåtarna. En blockering kommer inte låta vattnet cirkulera ordentligt. Om du observerar döda buggar eller skräp runt kylarlocket, får den inte tätar kylsystemet ordentligt och skräp kan ha kommit in i radiatorn orsakar en blockering. Den rätta blandningen av radiator vätskor är 50 procent vatten och 50 procent kylvätska, och du borde kunna se kylmedel färgen i din radiator. Om vätskan verkar rostfärgad, då det kan släppa rost i kylaren och orsaka stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140748.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.