Hur man bogsera med en Tundra

Genom att veta utrymmet på Tundra och se till att det har rätt utrustning, du kan säkert dra en båt eller resa släpvagn. Beräkningarna kan låta komplicerat, men när du går igenom processen kommer du att veta hur man ska se till att alla dina resor är säkra och inte skadar din lastbil eller släpvagn. Saker du behöver
Bogseringspaket med fäste och dragkula
Dragkrok med fäste
Säkerhetskedjor
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
Beräkna din gränser

1

Hitta din GCWR. Bogsera fordon kommer med bruttokombinationsvikt betyg som låter föraren veta hur mycket vikt kan trucken säkert bogsera. Om Tundra har en GCWR av 10,800 pounds som innebär den sammanlagda vikten av lastbil, släp, bagage och passagerare behöver inte vara mer än 10,800 pounds. Inte alla tundras har samma GCWR, så läs bruksanvisningen eller specifikationer som kommer med fordonet känna din specifika Tundra s GCWR. En 4,0 liters V6 Tundra kan bogsera £ 5200 medan en 5,7 liters V8 kan bogsera 10.800.
2

Känn din GVWR. Den totalvikt talar om hur mycket din Tundra väger. Subtrahera din GVWR från GCWR och du kommer att veta hur mycket vikt din Tundra kan bogsera.
3

Få GTW eller Gross släpvagnsvikt. Det kommer att finnas tillgängligt på en metallplatta på släpet. Alternativt, kan du dra dina släpvagn till en vägningsstation och väger endast släpfordonet genom att ha Tundra enheten bortom skalan.
4

genom att subtrahera vikten för släpvagnen och vikten av Tundra från GCWR, vet du hur mycket vikt man kan tillåta för förare och passagerare, redskap och bagage.
Bogseringspaket
5

Kontrollera din Tundra har en fiberkabel paket. Få en bogsera paket installeras efter marknaden om din bil inte kommer med en. Den bogsera paketet ingår starkare bromsar, starkare fjädring, en speciell bogsering transmission och utökade sidospeglar. Den har också ett uttag för att ansluta din släpvagn i lastbilens elsystem så släpvagnen belysningen fungerar.
6

Kontrollera att din skumt är stark nog. Vissa missöden bara säkert dra £ 300, vikten av en ridning gräsklippare. Se till att din skumt bogsera kan hela tyngden av din släpvagn.
7

Kontrollera dragkulan mount för att kontrollera att det är säkert och lynch stiftet är på plats.
8 < p> Placera stoppklossar under baksidan av släpvagn däck för att hålla vagnen från att rulla bakåt.
9

Höj dragkrok med en domkraft så att kulan kommer att passa under kopplingen när du säkerhetskopierar . Lyft spaken på kopplingen för att låsa upp den inre låset. Känn upp inuti hålet för att säkerställa att öppningen är tillräckligt bred för dragkulan.
10

Tillbaka till dragkulan direkt under hålet på kopplingen. (Du kanske behöver en partner för att guida dig tills du får en känsla av hur det ser ut genom backspeglarna.)
11

Sänk domkraften så att kopplingen helt täcker dragkulan. Det är rätt om det finns bara en centimeter eller mindre mellan botten av kopplingen och kulan mount.
12

Tryck spaken på kopplingen för att låsa den på dragkulan.

13

Koppla släpet kontakten i uttaget på tundran. Slå på din bil lampor och blinkers för att testa anslutningen.
14

Fäst säkerhetskedjorna. Fäst en kedja till den högra sidan av dragkrok med den andra änden på den vänstra sidan av trailern mount på tundran. Om kedjan är för lång, vrid den ett par gånger för att förkorta den. Fäst den andra kedjan från den vänstra sidan av släpvagnen passage under första kedjan och fäst den andra änden till den högra sidan av lastbilen
15

Ta bort stoppklossar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140746.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.