Typer av Construction Lastbilar

Olika typer av bygg lastbilar används för dragande, dumpning och flytta en mängd olika material. Vissa anläggningsbilar kan vara mer lättmanövrerad än andra. Vissa kan ha en släpvagn för att ge mer kapacitet. Men om du ska bygga en bro eller reparera kraftledningar, med rätt konstruktion lastbilen kommer att göra jobbet enklare och säkrare, och i många fall ge bättre resultat. Dumper

En standard dumper består av en lastbilshytt och chassi med en rörlig bädd monterad på chassit och svängbart förbunden baktill. Sängen höjs med en hydraulisk mekanism, som lutar sängen bort från hytten på lastbilen så innehållet i sängen kan dumpas. En överlåtelse dumper är detsamma som en standard, förutom att det har en

separat släpvagn, som kallas B-box. The B-box har en motor eller hydraulisk linje som driver det på små hjul i den primära, tom säng (A-box). The B-box har större kapacitet än A-box för att hålla sand, grus eller annat material, men bibehåller dumper manövrerbarhet.

En midjestyrd dumper fungerar bra i kuperad terräng. Den har ett gångjärn mellan hytten och sängen och hydraulcylindrar för styrning, hytten tillåts svänga.
Kranbilar

Kranbilar gör det lätt att lyfta, lägre, och bära tunga föremål.

Du kan köra kranbilar på motorvägar, även om många av dem kan bara flytta några miles per timme. Men bekvämligheten med lätt transportera en kran utan annan speciell utrustning uppväger denna nackdel.

Storlek kranbilar varierar beroende på deras bärande kapacitet och räckvidd och området täcks av kranens arm. För att avgöra vilken kran som är rätt för ditt byggprojekt, måste du bestämma vikten på de objekt som du behöver för att flytta och vilken distans du behöver flytta material från lastbil till målplatsen.

Lyftkapacitet av tunga kranar varierar från 14,5 ton till cirka 1.300 ton.
Godsbil

Bucket lastbilar används i stället för en stege för att transportera arbetare till hög, out-of-reach platser, t.ex. för kraftledning arbete, trädbräm och byggnadskonstruktion.

godsbil inkluderar en hytt där en arbetare driver kontrollerna, och en kran-liknande arm med skopan i slutet där den person som transporteras står. Skopan har ett lagringsutrymme där arbetstagaren kan hålla verktyg och annat material som behövs för jobbet. Några skopor har en topp för skydd mot sol och regn. Skopan är ett säkert sätt att höja och sänka arbetstagare, men operatören ska utbildas i hur de olika kommandona ordentligt.

Olika storlekar av hink lastbilar är tillgängliga beroende på vilken höjd du behöver för att lyfta arbetstagare, och belastningen skopan kommer att bära. För att avgöra vilken last-kapacitet du behöver, måste du veta hur många människor och den totala vikten du kommer att behöva höja och sänka för ditt projekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140730.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.