Hur du ansluter en inverter till en lastbil Batteri

En växelriktare (eller strömriktare) omvandlar 12-volts ström från ett batteri till 110 volt växelström som den elektriska strömmen du har i dig hem. Detta gör att du kan köra apparater, såsom kaffebryggare och mikrovågsugnar eller elektroniska apparater, såsom bärbara datorer eller cellulära laddare telefon. En makt inverter kan installeras på mindre än en timme med vanliga verktyg. Saker du behöver
Skiftnyckel
kryssmejsel
Electric drill från 4 plåtskruvar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huva eller batteriluckan på din lastbil. Koppla bort den negativa klämman batteripolen med en skiftnyckel i moturs riktning. Ta den negativa batterikabeln från batteriet och placera den bort från terminalen.
2

Stäng av strömbrytaren på omriktaren.
3

Anslut de röda och svarta kontakterna på den kabel som följde med omriktaren till rätt plintar på omriktaren. Anslut den röda kabeln till den positiva polen och den svarta kabeln till den negativa polen. Dra åt anslutningarna med en Philips-skruvmejsel.
4

Hitta en torr plats inuti hytten för att montera omriktaren så att det kommer att vara ur vägen men bekväm nog för att enkelt koppla in din apparater. Håll omriktaren till önskad plats och borra genom monteringshålen i omriktaren monteringsytan på lastbilen med en borrmaskin. Säkra omformaren genom skruvar plåt i hålen och dra åt dem med en Philips-skruvmejsel i medurs riktning.
5

Sätt tillbaka batterikabel under huven eller batterifacket och dra åt den med en skiftnyckel i medurs riktning. Stäng huven eller batterifacket.
6

Anslut cigarettändaradapter på omriktaren kabeln i cigarettändaren i bilen. Vrid omkopplaren inverter strömmen. Anslut önskad elektrisk enhet till omriktaren vägguttag och använd som vanligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140726.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.