Tecken överföringen är att gå ut i min lastbil

De vanligaste tecknen på att överföringen är att gå ut i en lastbil är närvaron av överförings läckor eller låga vätskenivåer, överdrivna ljud och grov skiftande. Transmissioner kan också skifta vid fel tidpunkt, inte flytta in nästa växel eller inte delta i någon växel. Den vanligaste standarden överföring problem är i förhållande till kopplingssystemet. Transmission Fluid Läcka

De första tecknen på en transmissionsolja läckan kan vara felaktig förskjutning eller en läcka som är uppenbart på marken nedanför transmission, transmissionsolja container eller bas röret. Kontrollera din nivå transmissionsolja. Det är sällsynt att den nivå att ligga under de rekommenderade riktlinjerna om det finns en läcka någonstans i systemet som en sändning är ett slutet system. När du kontrollera vätskenivån, märker också om färgen är mörkbrun eller svart istället för en rödaktig färg. Detta kan vara ett tecken på att vätskan inte cirkulerar korrekt och faktiskt vara brända, förtjockar vilket vätskan och leder till otillräcklig smörjning i systemet. Att sätta en stor bit kartong under fordonet som är under både de främre och bakre tätningar och transmissionsolja reservoaren kan isolera en läcka så att endast tätningarna vid varje given plats kan behöva bytas ut. Läckor är vanliga vid överföringen avloppet, den främre tätningen mellan transmissionen och motorn och vid väljaraxeln.
Rough Shifting
p Det kan finnas många orsaker till en sändning som skiftar hårt. Nyare modell fordon med automatisk växellåda har skift sensorer som slips i datasystemet och meddela transmissionen när det ska flyttas in i varje växel. Grov flytta kan vara ett tecken på en defekt sensor. Det finns också flera syre sensorer i ett fordon, som kan vara felaktiga och orsaka samma inkonsekventa eller hård skiftande problem.
Växling vid fel tidpunkt

En sändning som innehåller en förskjutning sensor kan ibland skifta för tidigt eller för sent. Om det skiftar för tidigt, kommer det att släpa in nästa växel utan normal pickup hastighet i samband med växling till det redskapet. Om transmissionen växlar för sent, det kommer hörbart rev motorns varvtal innan växling till nästa växel. En gasvajern som är ur justering och kanske bara behöver justera för att rätta till problemet kan orsaka dessa två scenarier.
Överdriven Noise

Det vanligaste problemet i samband med en transmission fel på en vanlig växellåda är mycket brus. Ett högt skrika eller rivning buller kan uppstå när kopplingen trampas ner. Detta är ett tecken på misslyckande av kopplingsurtrampningslager eller styrlager. Samma typer av ljud som hörs när motorn går på tomgång och kopplingen inte deprimerad punkt till fel på lamell, Urtrampningslager eller styrlager eller vridmoment kullager rör.
Ingen rörelse /Nej Engagemang
p Om överföringen i din bil inte kommer att engagera sig alls, så har du ingen rörelse. En sändning kan också tyckas fastnat i en växel och inte engagera sig i nästa. Det kan ha fastnat i första, andra eller tredje växeln och inte flytta uppåt, eller det kanske inte engagera sig i backväxeln. Om du har något av dessa symptom, är det bäst att ha en utbildad professionell titt på det eftersom mer än troligt att det är en intern överföring problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140717.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.