Truck Repair Råd

Felsökning en trasig lastbil börjar med dina sinnen. Du kan höra din lastbil kör dåligt liksom luktar det. Träna dina sinnen för att känna igen varje symtom. Att känna doften av brinnande olja och känslan av en skev drivaxel kommer att spara pengar, eftersom du kommer att ersätta den högra delen första gången. Ser ut som

Reparera din lastbil kräver att du leta efter något som kan göra att den inte fungera korrekt. Om problemet är överhettning, då du vet att spåra problemet till kylsystemet. Detta kommer att begränsa din sökning till några få faktorer. I fallet med en kylvätska läcka, skulle det vara viktigt att få ett kit tryckprov och applicera tryck på kylaren. Trycket testare pressar komprimerad luft i kylaren och skjuter kylvätska ut var läckan är. Detta kommer att ange vilken del som behöver bytas ut, oavsett om det är en slang eller en vattenpump.
Känns som

När du känner en vibration som du inte är van till känslan, vet du att din lastbil rider grov - och detta kan vara resultatet av flera saker, från en skev drivaxel till en dålig däck. Felsökning baserad på känsla kommer att avslöja när problem börjar och vad den gör med dina andra komponenter. En skev drivaxel kommer att göra bilen skaka vid normala hastigheter och orsaka långa resor för att vara obekväm. Kontrollera däcken för balans och rätt lufttryck och när däcken kolla, kan du se bortom däcken. Om du begränsa din sökning till en dålig drivaxel, vet du att ersätta den.
Smells Like

I vissa fall kan du avgöra vad problemet är baserat på vad du luktar. Om du lukta råbränsle, du vet att du har ett bränsleläckage. Bränslet börjar vid bränsletanken och kör till spridarna, och användning av denna kunskap kommer att begränsa din sökning, när du spåra problemet ner till en läckande bränsleledning du kan byta ut den felaktiga bränsleledningen och märker din bränsleekonomi förbättras <. br>
Låter som

Du hör en knackning ljud. Ljudet blir högre när du accelererar och ljudet blir lugnare när du tar bort foten från bränslet pedalen. Detta kan vara ett avgassystem läcka. Den grenrörspackning blir svag och avgaserna strömmar ut från motorn. Ljudet av avgaserna flyr och - när du öppnar huven - lukten av avgaserna kommer att indikera att det är dags att byta ut din grenrörspackning. Detta kommer att hjälpa till att bevara din bränsleekonomi samt återställa strömmen till din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140695.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.