Hur man kör en pickup i Snow

Körning i dåligt väder är utmanande för många förare oberoende av fordonet. Körning i snön presenterar några mycket unika och svåra förhållanden som ofta förstärks när en pickup drivs. Eftersom majoriteten av fordonets vikt är placerad framåt med motorn, och lastbilar är typiskt bakhjulsdrift, det finns potential för fisk svans och förlorad kontroll vid körning i snöiga förhållanden. Men det finns åtgärder som är gemensamma för många fordon som kan vidtas för att minska risken för förlorat väggrepp. Saker du behöver
Pickup Vikt lastbil
såsom aska block, trä eller andra material Kedjor Addera Visa fler instruktioner
1

kedjor Installera däck . Installera kedjorna antingen före snön eller på en skyddad torr yta. Detta kommer att kraftigt minska svårigheten att montera kedjorna. Se tillverkarens anvisningar för mer detaljerad information om installation av kedja.
2

Placera tunga föremål såsom aska block, ved, tegel och stenar i botten av lastbilen. Målet är att placera vikten i botten av lastbilen över bakaxeln vilket ökar den nedåtriktade vikten av de bakre däcken skapar mer yta dragkraft på vägen. Position vägt material så att det inte kommer att flyttas, eftersom detta kan fördela vikten över hela sängen snarare än ovanför axeln.
3

Placera trucken i en lägre växel för att minimera bromsning. Bromsning på snötäckta vägar leder ofta till sladd och förlust av kontroll. Lägre växel inställningar bromsa motorn utan att använda bromsarna på fordonet. Engagera fyrhjulsdrift system trucken om sådan finns. Tänk på att även med fyrhjulsdrift, kan den bakre änden av trucken vara lätt och ändå vara benägna att sladd och förlust av kontroll.
4

Kör långsamt och upprätthåller flera billängder avståndet mellan lastbilen och eventuella fordon framför. Det kommer att ta mycket större avstånd till stopp i snön så tillåter gott om utrymme. Som glidning är en klar möjlighet, kan det ökade utrymmet mellan fordon hindrar också en kollision ska förlusten av kontroll vara stor. Genom att skanna vägen framåt för eventuella problem som särskilt tunga fläckar
5

Stay alert av is, saktar trafiken, sammanslagning trafik eller andra potentiella faror. Titta på vägen och försök att hålla fordonet i etablerade rutter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140694.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.