Hur Decode Dodge Truck VIN Numbers

En VIN, eller chassinumret, är en unik serie av tecken som tilldelats ett fordon vid produktion som ger information om fordonet samt spårning för titel ändamål. VIN består av 17 bokstäver eller siffror och i linje med de normer som fastställts på plats av International Organization for Standardization (ISO). Förstå en Dodge Truck VIN kräver att förstå vad varje tecken representerar och kan ge en hel del viktig information om lastbilen. Instruktioner
1

Leta VIN plattan, vilket kan ses strax under vindrutan på förarsidan av bilen. Om detta inte är lätt synlig, kontrollera certifiering etikett på dörrstolpen på förarsidan av bilen eller fordonet Certificate of Title.
2

Hitta de tre första siffrorna. Dessa representerar Världsettan Tillverkare Identification. Dodge lastbilar börjar alltid med antingen 1D3 (tillverkad i USA), 2D3 (tillverkad i Kanada) eller 3D3 (tillverkas i Mexiko).
3

Identifiera den fjärde siffran i Dodge lastbil VIN, vilket representerar Gross Rating Vehicle Weight (GVWR). Bokstaven D är för fordon med en GVWR av 0 till 3000 pounds, och bokstäverna fortsätter för varje ökning vid 1.000 pounds från denna punkt fram till bokstaven M, vilket motsvarar fordon med en GVWR av 10.001 till 14.000 pounds.

4

Leta upp de femte och sjätte siffrorna i VIN. Dessa siffror ger information om linjen och serien, respektive. Till exempel är en Dodge Ram 4x4 betecknas med bokstaven F för linjen. Serien, eller sjätte siffran, skulle ge en indikation på om lastbilen var en 1500 (nummer 1), 2500 (nr 2) eller 3500 (nummer 3) serier.
5

Hitta karaktärer sju och åtta, vilket definierar kroppstyp och motor. För Dodge lastbilar, skulle de vanligaste numren för kroppstyp vara 2 (för en 2-dörrars club cab), 3 (för en 4-dörrars quad cab) eller 6 (för en vanlig cab). Motortypen, som beskrivs av den åttonde siffran kan variera mycket beroende på om din bil har en V6, V8, V10 eller dieselmotor. Till exempel skulle en 5.9L V8 HDC tilldelas numret 5 medan en 8.0L V10 skulle tilldelas bokstaven W.
6

Lokalisera nionde siffran i VIN. Som är samma för alla bilar, är den nionde siffran i VIN kontrollsiffra, som används av Department of Transportation för VIN validering.
7

Identifiera de två siffrorna i VIN, som representerar produktionssiffror. Den tionde siffran är en bokstav som representerar ett år bilmodell. Den elfte siffran står anläggningen där bilen tillverkades (till exempel bokstaven A representerar Auburn Hills, Michigan medan bokstaven F står för Newark, New Jersey).
8

Hitta de återstående sex siffror av VIN, som står för trucken serienummer och används som en unik identifierare för varje lastbil som tillverkas. Dessa nummer tilldelas i ordning bilen kommer ut av det löpande bandet för varje lastbil av samma typ.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140690.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.