Sätt att bryta i en Ford Ranger

Under år tidigare, då bilmotorer tillverkades nästan enbart för hand, var en inkörningsperiod avgörande för en lång livslängd på fordonet. Moderna motorer, gjorde mer med maskin än för hand, har snävare toleranser och färre av de gemensamma brister inneboende i äldre modeller, så att break-in är inte lika kritisk. Dock är vissa vård krävs för att få ditt nya Ranger iväg till en bra start. Hastighet

ovannämnda äldre motorer, rekommenderades av maskinbyggare som du inte överskrider 50mph för de första 500 miles i motorns livslängd. Även om det är inte längre fallet, rekommenderar Ford Motor Company för närvarande nya fordon inte köras vid en konstant hastighet under mer än en mil under de första 500 miles i motorns livslängd. Med detta i åtanke, är ytan gata kör bäst lämpade för ny motor break-in, eftersom du sällan hålla en konstant hastighet mellan trafikljus, stoppskyltar och andra scenarier trafik som bryter upp enheten. Om du kör din nya Ranger på motorvägen, se till att du varierar din hastighet några miles per timme varje minut eller mindre.
Load

Precis som du kommer vill växla upp hur fort du går med jämna mellanrum, är det också bäst att ändra mängden vikt Ranger bär under de första 500 miles. Ta några vänner eller familj för en åktur i din nya lastbil, eller göra en resa eller tre till mataffären eller järnaffär som gör att du kan lägga nyttolast på fordonet.
Läs bruksanvisningen

nya Ranger bruksanvisning som medföljer lastbilen har en mängd information om skötsel och användning av din Ranger. Innan du gör mycket av något med lastbilen, bör du bekanta dig med de, UNDERHÅLLSSCHEMA instrument, tillbehör och reglage. Att veta dessa saker, sköter underhåll när boken kräver det och hålla en uppmärksam öga på mätarna under resorna kommer att förlänga Ranger liv

Anmärkning:. Underhållsschemat listar normal och svår-plikt tjänsten. Om du bor i ett storstadsområde, köra fordonet mer än 10.000 miles per år eller har många täta start och stopp under dina resor, du faller in i "svåra" kategorin och bör utföra ditt underhåll som sådan.

inte Oroa

Enligt Ford Motor Companys Customer Service Division, är den procentuella andelen av Fords som behöver en garantireparation av något slag, av någon anledning, under de första 36.000 miles mindre än 1 procent. Med detta i åtanke, kan du köra din nya Ranger med frid i sinnet. Även om du ignorerar break-in förslag och "köra det som du stal den," oddsen är fortfarande i din fördel att din lastbil kommer att pågå en lång tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140689.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.