DIY Wooden Truck Rack

Det finns inget mer mångsidigt arbetsfordon än en pickup, men en lastbil rack kan anpassa din lastbil för att bäst tjäna dina specifika behov. Trä är det perfekta materialet för detta projekt - det är starkt, lätt att arbeta med och relativt billigt. Använd

Bestämma hur du tänker använda racket är det första steget. Om du vill ha det för dragande stegar, måste ställningen vara högre än lastbilshytt att tillåta långa stegar för att sträcka sig över framsidan av hytten. Om racket är att öka ved halningskapacitet, vill du ha ett rack byggd av tungt, starkt material som kan ta stryk. Behöver du en massa tiedowns? Kommer du installera racket som en permanent del av lastbilen, eller tänker ni ta bort det? Skissa racket på papper.
Material

Mät dimensionerna av insatsen fickor på din lastbil säng. Dessa är de rektangulära metall fickor typiskt placerade i varje hörn och i mitten av sidorna. Dessa är de fästpunkter för ditt rack. De är i allmänhet mindre än en 2-by-4, så du kommer förmodligen att behöva rippa trä ned till rätt dimensioner. Använd inte billig eller kvistig ved till racket. De knop försvagar kraftigt trä styrka. Några små, strama knutar är OK, men ju färre desto bättre, speciellt på de bärande stolparna.
Stärka Rack

Tänk påfrestningarna på en lastbil rack och förstärka detta. En lastbil rack kommer att vibrera, flytta och vrida. Trä har en naturlig förmåga att böja sig och absorbera vibrationer. Svagheten är att ansluta bitar av trä. På ett rack som för dragande trä, de multipla lameller eller sidoväggar plywood erbjuder massor av styrka. På en öppen stege rack stil du kommer att behöva skära triangelformade hömstöd att skruva på hörnen för extra stabilitet.
Använd

Fundera på hur du säkrar tiedowns, rep, presenningar, stegar, båtar eller vad du kan behöva säkra. Glöm inte att installera knapar, D-ringar, eller bull-ringar på strategiska platser på racket eller lastbilen. Och kör aldrig med en osäkrad rack. Alltid bult eller klämma racket ordentligt på flaket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140668.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.