Hur du justerar Luftbromsar

Bromsarna av tunga fordon drivs med luft i motsats till den hydrauliskt bromssystem som används för bilar och lätta lastbilar. Luften systemet är mycket enklare och ger mer bromskraft för stora fordon. Om luftsystemet skadas eller handikappade, de nödbromsar automatiskt tillämpas och kommer att stanna på tills problemet är löst. Den korrekta driften av luftbromsar beror på korrekt justering av bromsnyckeln på luftbehållaren vid varje hjul. Saker du behöver Sida 2 Stoppklossar
Chalk
brytjärnet
Måttband
Skiftnyckel
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen på fordonet för att förhindra rörelser.
2

Låt fordonets motor gå tills lufttrycket är minst 80 pounds per square inch eller mer. Bestäm lufttrycket genom att kontrollera mätaren lufttrycket på instrumentbrädan. Addera 3

lossa nödbromsen. Släpp färdbromsen genom att trycka in på luftventilen knapp på instrumentbrädan.
4

Mark bromsen tryckstången med en bit krita där det kommer ut i luften kapseln underifrån bilen. Använd ett spett och dra staven ur kapseln. Använd ett måttband och mät avståndet från krita märket där stången kommer ut ur kapseln (något över ¾ tum innebär att du måste justera luftbromsar).
5

Vrid spelrumsinställaren bult (nära bromsen tryckstången) med en skiftnyckel i den riktning som behövs tills du känner motstånd. Backa bulten ¼ till ½ varv. Rap bromstrummans med en hammare. Lyssna efter ett ihåligt för att kontrollera att bromsarna skor är inte mot trumman. Backa bromsnyckeln bulten lite längre om du hör en dov duns, vilket tyder på att skorna vilar mot trumman.
6

Repetera alla stegen för varje hjul på fordonet. Tryck på luftventilen knapp på instrumentbrädan och låt lufttrycket byggs upp. Dra åt parkeringsbromsen innan du är redo att komma igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140661.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.