Det bästa sättet att öka MPG på en lastbil

Om du inte har märkt, är gasen dyrare än det brukade vara och kritan slår särskilt hårt om du kör en lastbil. Påfyllning av tanken på en bil som kan få mindre än 20 mpg är nu ännu mer smärtsamt. Men du behöver inte vara fast i den här situationen: Följande är några enkla, effektiva åtgärder som du kan vidta för att pressa mer körsträcka från varje liter gas. Grunderna

före allt annat, analysera dina körvanor. Detta kan ha en stor inverkan på vilken typ av körsträcka du lirka ur din lastbil. Du kanske har hört det förut, men kom ihåg:

• Ingen jackkanin startar och hals-knäppande slutar
GO
• Undvik tomgång högst 1 minut - stänga av motorn istället
GO
• Använd överväxel när du kan
GO
• Dumpa dödvikt av trä, tegel, skräp och verktyg < br /> GO
• Förvara dina däck på rätt inflation, linje och med bra mönsterdjup
GO
• Få regelbundna oljebyten och tune-ups.

Luftfilter

lager papper luftfilter som kom med lastbilen är din fiende. Dess billiga, begränsande konstruktion sätter en konstant låggradig choke på motorn, dra gas körsträcka ner, ner, ner. Byta din lastbil luftfilter kan vara det snabbaste sättet att förbättra din bränsleförbrukning omedelbart. Satsa på en bomull eller filter skum. Luften rör sig mycket lättare genom endera av dessa, rikta en torrent av ny syrgas i din motor. Mer syre innebär att bränslet brinner renare och din körsträcka går upp. Hur mycket? Räkna med en 1 till 2 mpg ökar. Inte imponerad? Tja, om du fick 15 mpg, nu är du på 17 mpg.
Bakluckor

Inte överraskande, den öppna sängen på baksidan av din lastbilen är där bra gas körsträcka går att dö. När du kör, kraschar luft virvlande över hytten och ner i sängen i din pålitliga bakluckan. Detta gör det möjligt för fattiga aerodynamik. Vad gör du? Installera en täckmantel för att blockera öppningen och låt luften hoppa rätt på väg bakom dig. Antingen ett hårt skal eller mjuka vinyl kommer att göra susen. Installationen tar cirka 30 minuter och du bör se en 5 till 10% ökning av körsträcka. Låt oss göra matten. Du har redan bytt ut luftfiltret för att flytta upp till 17 mpg. Lägg till ytterligare tio procent till det, och du är på nästan 19 mpg. Addera Exhaust

Speciellt konstruerade avgassystem är inte populär bara för att de låter radikalt och öka din hästkrafter med 5 till 10%. Den särskilda böj i rören frigör flödet av avgaserna. Lager avgassystem är konstruerade för låg kostnad, inte hög körsträcka. Den mottrycksgenererad sätter sordin på din motor, ungefär på samma sätt ett billigt luftfilter gör. Tack annat 1to 2 mpg och du pressar 20 mpg med din nyligen trimmad lastbil. Kom ihåg att varje lastbil en individ, och körsträcka ökar nämnts här är medelvärden. Dina resultat kan vara högre eller lägre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140649.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.