Problem med Series 60 Detroit Diesel Engine

Nästan per definition, har åkarna alltid varit praktiskt taget besatt av motorns tillförlitlighet bränsle körsträcka. För att möta efterfrågan på en ny typ av motor som skulle hjälpa inleda turbo-dieslar i detta årtusende, Detroit Diesel (ett dotterbolag till Chrysler AG) införde Series 60 som sin bransch trumf bil. Även de miljontals 60s producerats sedan 1987 har i allmänhet levererats på Chrysler löfte, många börjar visa deras ålder i några ganska opassande sätt. Kylvätskeläckage

Äldre Detroit motorer är benägna att kylvätskeläckage i EGR (avgasåterföring)-system. Även om problemet är inte nödvändigtvis allvarlig, kan det leda till vitt slutrör rök, mild överhettning och kylvätska förlust över tiden. Kylvätskeförlusten kommer så småningom bli tillräckligt allvarlig för att orsaka allvarlig överhettning och avstängning, så om fastställande av EGR läcka bör betraktas som en prioritet.


Throttle Problem Series 60 var en av de första i branschen att erbjudas med en drive-by-wire-system. Denna konfiguration använder sig inte av någon mekanisk förbindelse mellan gaspedal och motor, i stället förlitar sig på truckens dator att modulera luft leverans av efterfrågan. Dessa system är i allmänhet pålitlig, men vissa ägare med eftermarknaden motorbromsar har funnit att motorbromsen kräver olika datorprogrammering. Glapp i detta system kan leda till total förlust av gasreglage.
Starta Frågor

Fabriken startkablar på vissa Detroit 60 motorer har varit kända för väder dåligt. Medan 4-gauge ledningar motorn kom med var tillräckligt från fabrik, kan tiden minska kabelns förmåga att överföra ström till startmotorn. Denna brist på makt leder till en no-start tillstånd som nära efterliknar en döende batteri, och kan kännas igen av batterikablar som kör mycket varmare när du startar trucken än de borde.
Spun Kullager

I ett försök att spara bränsle, konstruerade ingenjörerna på Detroit den 60 på tomgång vid mycket låg hastighet. Men det tog Detroit ungefär 10 år att inse att motorns tomgångsvarvtal inte var snabb nog att driva oljepumpen. Som sådan, har många äldre (före 1997) motorer hade lägre motor kullager ersätts mer än en gång på grund av olja svält.
Bad Fuel Economy


När det gäller makt, tenderar Series 60 att gynna den högre änden av RPM bandet. Även detta fungerar bra på papperet, har den 60 höga varvtal hästkrafter och låga varvtal bränsleekonomi tuning gett några bly på foten förare intrycket att dessa motorer blir dålig bränsleekonomi. Sanningen är tvärtom: Detroit 60s får utmärkt bränsle körsträcka, bara inte när de drivs vid 4000 rpm Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140646.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.