Information om Automatiska Semi Truck Transmissioner

Det finns mycket förvirring om terminologin då frågan om en " automatisk " lastbil överföring uppstår . Egentligen kallas " automatiska " transmissioner , har dessa drivlinor kommit till framträdande som den främsta konkurrensen för gammaldags manualer . Automatiska vs Automatiserad

Bilar använder planetariska - växlad , fluid - styrda automatiska växellådor . Lastbilar använder en form av överföring som kallas en " automatiserad manuell . "
Automatiserade Funktion

Automatiserade växellådor är internt identisk med en manual , men använder en serie av datorstyrd servon och manöverdon för att växla och koppla in kopplingen .
Styrka

Automatiserade sändningar är nästan alltid baserade på en standard lastbil överföring , och är inte starkare eller svagare än sina manuella motsvarigheter .
acceleration

Automatiserade växellådor är beprövade artister , och är väl dokumenterade för att ge bättre acceleration än en manuell .
< br > Koppling

Vissa typer av tunga automatiserade växellådor flyttas automatiskt , men fortfarande kräver en drivrutin för att koppla in kopplingen för start och stopp .
< br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140639.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.