Vad är en kopplingsbroms?

Clutch bromsar har sparat sändningar i nästan 100 år och är precis lika viktigt nu som de var då. Koppling bromsarna används för att underlätta växling och förlänger sändningen liv i nästan alla program som använder osynkroniserade växellådor. Detta kan innefatta allt från tunga industritillämpningar till dieseldrivna lastbilar till sport cyklar. Icke-Synkroniserad Transmissioner

Mest manuell-utrustade fordon använder AA-systemet tandade, roterande plattor kallas synchronizers att underlätta växling när föraren inte perfekt matcha RPM. Det största problemet med synkronisatorer är att de ser mycket slitage och så är inte lämpliga för höga vridmoment eller kraftfulla applikationer. Tillverkare av stor industriell utrustning installeras ofta osynkroniserade växellådor i sina produkter och att resonera att operatören kommer att bli en professionell förmåga att skifta utan synkroniseringsdonet s mekanisk hjälp.
Koppling Broms Syfte

En eventuell välutbildad förare kan matcha varvtal tillräckligt bra för att undfly den kopplingen helt, även de mest erfarna kan inte tvinga en att flytta ingående axel för att engagera en stationär drivhjul utan synkronisering. Som sådan, måste det finnas något sätt att stoppa kopplingen slirar med sin egen tröghet när engagerande ettans växel, vilket är där koppling bromsar kommer i. Addera ditt Koppling Broms Funktion

Clutch bromsarna brukar likna antingen trumbromsar eller fordonsindustrin kopplingar. När föraren trycker ned kopplingspedalen hela vägen till golvet, aktiverar kopplingen bromsen att stoppa växellådans ingående axel från att vrida sig. Antingen lager eller eftermarknaden bromsar koppling kan drivas av en elektrisk, hydraulisk eller pneumatisk systemet, men de flesta är endast knuten till aktiemarknaden kopplingsenheten och utnyttja fabriken hårdvara för ingrepp.
Clutch bromsfel

Fordon som startar och stoppar en hel del (som traktorer och dumprar) upplever ofta förtid kopplingsbroms. Om du någonsin suttit vid ett stoppljus bredvid en av dessa lastbilar och hörde ett högt metalliskt slipning när ljuset går grönt, sedan mer än troligt att du hör ljudet av en dålig koppling broms. Slitna koppling bromsar kan tvinga föraren att hårdhänta överföringen i första, vilket är den vanligaste orsaken till första växeln fel i dessa tunga applikationer.
Ljusbehandlingar

Eftersom icke-synchro sändningar kan hantera mer ström än vanliga ettor, är de ofta används på racing-orienterade applikationer. Koppling bromsar kan ofta hittas på smuts cyklar, sport och Rotax-Ström snöskoter. Samma problem som gäller för tunga användningsområden koppling bromsar gäller mindre, men dessa tenderar att vara längre än uppgift om deras tyngre kusiner. Detta beror delvis på det faktum att smuts cyklar och snöskoter inte tillbringar mycket tid i trafiken, men har mer att göra med deras mindre koppling låg-roterande massa. En lägre roterande vikt betyder att det tar mindre kraft för att stoppa dess rörelse, som sätter mindre slitage på kopplingen bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140636.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.