Felsökning av en Air Brake System

Traktor långtradare använder luft bromssystem. Utan en väl fungerande luft bromssystem, kommer lastbilen vara farligt att köra och svår att stoppa. Korrekt felsökning av luft bromssystemet är ett måste innan du tar din lastbil på vägen. Instruktioner
1

Starta trucken och titta på luft mätare. Det finns ett horn som kommer att vara aktiv tills lufttrycket är över 100 psi. Lufttrycket bör bygga till 120 psi och håll om kompressorn fungerar korrekt.
2

Gör en promenad runt i din bil och lyssna efter läckande luftledningar och ventiler.

3

Identifiera skadade luftledningar och göra reparationer som behövs. När du identifiera ventiler som läcker luft, kolla servicemanualen att identifiera vilken ventil du sysslar med och vad dess funktion är.
4

göra reparationer och byta ventiler luftsystem som behövs.

5

Dränera lufttankarna på båda sidor av lastbilen genom att starta trucken, vilket tillåter lufttrycket byggs och öppna handen ventilen placerad på botten av de båda luft tankar. Vrid ventilerna moturs för att öppna och medurs för att stänga ventilen. Du kommer att se en vatten och olja blandningen rinna ut ur ventilen. Låt det rinna tills inget mer slam kommer ut och stänga ventilen genom att vrida den medurs.
6

Push i bromsfrigörare ventilen och övervaka lufttrycksmätare för något tryckfall. Om trycket sjunker det betyder en eller flera av bromscylindrarna läcker luft och behöver bytas ut. Gör en visuell inspektion för att fastställa vilket som.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140635.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.