Hur konvertera en vanlig lastbil till en Dually

Lastbilar är stora för dragande tunga laster och de har massor av verktyg utrymme för vad du behöver för att bära. Men inte alla bilar är skapade lika. Om din lastbil har dubbla bakhjul - brukar kallas en "dually" - du kan dra tyngre laster och bär mer vikt i sängen på grund av den extra styrka som de dubbla bakhjulen kan bära. Tack vare massproduktion tekniker, kan du förvandla din singel-hjulaxel lastbil in i en dually med bara några få delar och tillbehör. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
dubbla bakre hjulaxeln och vinterdäck
Kraftig bladfjädrar
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Brake line skiftnyckel uppsättning
obestämd nyckel satt
24-tums brytjärnet
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp bilen med domkraften och placera den på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under den. Plats står nedanför axeln och ramen. Ta bort drivhjulen med däcket järn och placera dem åt sidan.
2

Unbolt fyra bultarna som håller drivlinan till axeln med hjälp av en skiftnyckel. Placera sedan den 24-tums bändjärn mellan drivlinan och axeln, och använda den för att bända drivlinan ur axeln. Addera 3

unbolt bromsen linje som löper från ramen till axeln med broms set linje skiftnyckel.
4

skruva isär bladfjädrar från bilen med 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats och obestämd nycklar. Det finns två bultar på framsidan av bladfjädern, monterade på ramen, och ett annat par på baksidan av ramen, nära där de bakre stötfångarens skruvar till ramen. Unbolt stötdämpare från ramen och axeln vid denna punkt samt med 1/2-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Genom att göra detta kommer du att frigöra axeln från ramen.
5

Skjut domkraften under mitten av axeln, kallas pumpa. Lyft axeln bort av domkrafter, ta bort pallbockar och sänk axeln ner så att det sitter direkt på uttaget. Skjut sedan jack baklänges ut från undersidan av fordonet, med de anslutna bladfjädrar.
6

Montera tunga bladfjädrar till ramen med 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats och en skiftnyckel. Dessa bladfjädrar kommer att gå på samma sätt som de stock enheter, med en monterar upp framsidan på ramen, och en på baksidan av den bakre stötfångaren.
7

Skjut dually axeln under fordonet genom att placera den på domkraften, sedan skjuta domkraften under fordonet. Lyft upp axeln med domkraften och säkra axeln på pallbockar. Du kanske vill ha en assistent hjälper dig att hitta axeln i ramen på grund av sin vikt. Denna dually axel kan hittas på skroten eller via din lokala återförsäljare, beroende på hur mycket du är villig att betala. Om du köper en skroten modell, se till att det inte finns några uppenbara läckor nära den differentiella lock eller i ändarna av axeln genom axeln sälar, och kontrollera trumman skor eller kuddar skiva för att se till att de är i gott skick. Om inte, kan du alltid lägga på bromsarna, men det är enklast att börja med något som fungerar bra till att börja med.
8

Unbolt u-bultarna som håller axeln till bladfjädern på den gamla axel med 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Sedan överföra dessa u-bultar till det nya axeln och säkra den för sig axeln till bladfjädrarna, orientera U-bultarna och bladfjäder på samma sätt som de var på lager axel. Det finns ett stift i mitten av bladfjädern som kommer att radas upp med ett hål i axeln pad på axeln. Se till att två av dem radas upp som du drar åt u-bultarna till axeln med 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
9

Anslut drivlinan till axeln genom att placera u -fog av drivlinan i oket av axeln och förbinder remmarna till axeln med hjälp av en U-nyckel och bultarna på axeln. Anslut sedan bromsen linje från axeln till ramen med broms set linje skiftnyckel.
10

Har en assistent klättra in i bilen och trycker ner bromsen. Leta bromsen luftningsskruven på baksidan av trumman eller bromsok, och öppna upp det med hjälp av en skiftnyckel. Du vill få en stadig ström av bromsvätska ur luftningsskruven. Öppna skruven när din assistent trycker på bromsen, och stäng den när han slutar. Det bör fräser lite och spotta ut luften. När det spiller ut klar vätska, stäng skruven och upprepa processen på andra sidan av axeln. Öppna huven och fylla huvudcylindern med bromsvätska tills du har nått fyllningen nivå.
11

Bolt de dually hjulen till axeln med däck järn. Lyft bilen bort av domkraften med domkraften och placera den på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140634.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.