Så monterar du ett Truck Winch

Om du reser off-road, genom extrema väderförhållanden, eller arbete på avlägsna platser, kan en vinsch mycket väl betala sig på nolltid. Det finns flera sätt att montera en vinsch på en lastbil eller SUV, men permanent montera den på en vinsch plattan är i särklass den mest säkra. Du kommer att behöva köpa eller tillverka en platta som är specifik för din bil, så se till att kolla med tillverkaren av vinschen för den högra delen. Konsoler och fästen varierar från bilmodell. Saker du behöver
Winch monteringsplatta och monteringsverktyg
Skruvnyckelsats i flera storlekar
Hylsnyckelsats
Gänglåsning
Visa fler instruktioner
1

Välj område i lastbilen där du vill montera vinschen. Du kommer att behöva en fästplatta och hårdvara kit för att arbeta i den position du valt. Du kommer sannolikt att behöva få detta från vinsch tillverkaren eller återförsäljaren där du köpte vinschen.
2

Montera monteringsplattan med hårdvaran kit och noga följa anvisningarna specifika till ditt fordon. Det finns fästen som ska skruvas fast i ramen för att fästa plattan och dessa kan installeras med hjälp av en fast nyckel eller hylsa och spärrskaft.
3

Stryk på tätningsmassa på bultarna som medföljde vinschen med en gänglåsning. Det finns flera märken, använda varumärket som du föredrar
4

Skjut de fyra bultar för vinschen genom hålen i monteringsplattan och skruva in dem i vinschen.. Monteringshålen sitter på basen av vinsch på mest populära modellerna.
5

Installera ledningar för vinschen genom att dirigera den röda (eller varm) kabeln till batteriets pluspol och fäst ringen anslutning under bulten. Om du använder en eftermarknaden batteri, det finns flera tillgängliga som inkluderar en mindre terminal som kommer att acceptera ringkopplingskretsen. I detta fall, fast du det med en mutter oberoende av huvudterminalen.
6

Dra den svarta (eller negativa) ledningen till ramen på lastbilen och stabilt fästa det gör att du har en bra marken. Var noga med att dirigera ledningarna försiktigt så att de inte fastnar i rörliga delar eller köra över något hot som kan smälta isoleringen och orsaka en kortslutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140630.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.