Hur koppla in en varvräknare till en Toyota Pickup

Installera en varvräknare på din Toyota pickup är ett roligt gör-det-själv-projekt som kommer att lägga en extra känsla av trygghet och kontroll över motorn på din bil. De nya färdskrivare som säljs idag är oftast elektriskt och mycket enkel att koppla in. De flesta av dessa är fyra-tråd tachometrar med har backlighter, och många kan användas på valfri storlek motor med en enkel flip i en switch. Det finns många företag som säljer dessa tachometrar, så shoppa runt och få den som bäst passar dina behov. Saker du behöver
Varvräknare fräsar
Wire
Wire strippor
eltejp
Skruvmejsel
1/4-tums enhet socket uppsättning
Crimp-kontaktdon

Visa mer instruktioner
1

Bestäm var du vill montera din varvräknare innan du börjar. Du vill att det ska synas, men samtidigt, du vill se streck runt den. Kom ihåg att det finns andra mätare där som du behöver för att se.
2

Montera varvräknaren på den plats du väljer, och vara säker på att du kan komma till ledningarna i baksidan av varvräknaren. Det kommer att finnas fyra trådar som kommer från baksidan av enheten. Den första är en varm eller nätsladden är den andra en jord, den tredje är listad som trigger tråd och den fjärde är den tråd som kommer att fästa på belysningen i bilen för att dämpa bakgrundsbelysningen.

Billiga 3

Dra nätsladden, vanligen en röd tråd, en växlad strömkälla. Ett bra ställe att plocka upp makten i säkringsboxen. Det är ofta extra anslutningar i det för detta ändamål.
4

Strip 1/4 till 5/8 tum av isoleringen från änden av hett bly med tråd strippor. Fäst lämplig kontakt till kabeln genom att sätta in den avskalade kabeln i kontakten och pressa det stängs. Anslut inte den här kabeln ännu.
5

Route avtryckaren tråd ut genom eld fordonets vägg. Om du borrar ett nytt hål, se till att använda en genomföring på hålet för att skydda kabeln mot skav. Du kan ofta dra tråden genom en befintlig genomföring och inte borra några hål i onödan.
6

Anslut en ring kontakt till avtryckaren tråden efter det är genom brand vägg, eller du kanske inte få igenom utan att göra ett större hål. Hitta tändspolen under huven.
7

Anslut trigger kabeln till spolen på den negativa anslutningen på batteriet med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att lossa muttern på stolpen. Ibland hittar du att fordonet har en varvräknare anslutning på distributören, du kan använda detta om fordonet har en
8

Hitta en jordpunkt för varvräknaren.. Detta kan vara vilken punkt som helst på chassit som är metall, i de flesta fall kommer det att finnas flera redan används under instrumentbrädan. Ofta är det bult eller skruv.
9

Bifoga en ring kontakt till svart eller jordledningen från varvräknare och anslut den till en av dessa markpunkter. Se till att marken är ren och fast, eller varvräknaren fungerar inte.
10

Hitta en strömkabeln ansluten till någon av instrumentbrädan tänds under instrumentbrädan. Fäst denna sista tråd till en av dessa trådar med en crimp-on wire kran.
11

Städa upp trådarna genom att leda dem alla tillsammans på varvräknaren tills de försvinner under instrumentbrädan för att göra jobbet look professionell. Kabelstrumpa är ett bra komplement till ett jobb som detta för att klä upp trådarna, och du kan köpa den på något Biltema.
12

Starta bilen och kontrollera att varvräknaren fungerar. Om alla dina sladdar är korrekt, borde det vara att läsa någonstans nära ditt tomgång. Om man läser mycket högt, du har en tråd fel, så gå tillbaka och kontrollera dem alla.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140618.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.