Traktor Driving Tips

Traktor-trailer förarna spelar en viktig roll i transporten välbehövliga varor lokalt samt över statsgränserna. Men det stora allvar av dessa riggar gör dem svårare att kontrollera och svårare att navigera speciellt när passagerarfordon trafik är närvarande. Gör varje resa är en trygg genom att följa vissa kör tips för traktor och släp förare. Få vila

Trötthet verkar vara ett sätt att leva för lastbilsförare, särskilt för över vägen (OTR) drivrutiner. Långa dagar, korta nätter, främmande omgivningar, inte alltid den bästa maten finns - allt kan väga in och göra dig trött. Så mycket som det är inom din förmåga, se till att du får tillräcklig vila.
Vänstersväng

I många stater kan göra högersvängar vid en röd signal efter ett fullständigt stopp. Dessutom, i vissa stater kan du göra en vänstersväng på rött förutsatt att du är på en enkelriktad gata vrida på en annan enkelriktad gata. Genom att utnyttja dessa möjligheter kan du spara tid, anländer till din destination snabbare.
Bo rätt

Undvik frestelsen att använda vänster körfält andra än för passerande. Faktum är att i vissa stater samt på vissa motorvägar, är traktortrailers inte tillåtet att använda vänster körfält alls. Genom att flytta över, ska du tillåta snabbare (och otålig) passagerarfordon att dra bort från dig. Det är en säkerhetsrisk när de är tailgating eller rida bredvid dig. Addera Navigera Corners
hörn

Handtag med omsorg genom att sakta ner och låta traktorn att dra släpvagn och inte tvärtom. Detta är särskilt användbart i vinterkörning när överknytning kan öka.
Väglag

hala, isiga eller på annat sätt våta vägar utgöra en säkerhetsrisk för åkarna samt att alla andra på vägen. Stopptider ta längre tid, blir manövrering svårare och sikten är nedsatt. Gropar, vägarbete och ojämn beläggning kan också göra det svårt för traktor och släp förare att styra flera ton gods. Sakta ner när mindre än idealiska förhållanden föreligger.
Situationsmedvetenhet

körning under långa perioder utan vila kan sätta på tristess och lägre försvar av alla förare. Men förlorar medvetenheten om din körning situation kan vara skadligt, kanske dödligt. Lämna alltid gott om utrymme mellan dig och fordonet framför dig, vara medveten om bilar du inte kan se i dina backspeglar och hålla kontakten med andra förare på din radio.
Slutsats

Glöm aldrig att även andra förare inte kan visa artighet, du måste. Med mer än 80.000 pounds av lastbilar och gods under din kontroll, kan du göra din del för att se till att din lastbil, dina varor och din person kommer till din destination säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140606.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.